1. Selle, Eesti suuruselt neljanda saare esimesed elanikud olid Rootsi kalurite ja põlluharijate järeltulijad. Rannarootslaste pärand on siiani hästi näha siinsetes kohanimedes. Mis saar see on?

2. Naissaarel on sündinud Eesti optik, astronoom ja leiutaja Bernhard Schmidt. Tema elukäik andis Jaan Krossile inspiratsiooni romaaniks. Mis on selle raamatu pealkiri?

3. Sellel väikesaarel, mis asub Tallinnast 14 kilomeetrit loodes, on kümmekond elanikku. Kohale saab hõlpsasti Tallinna Kalasadamast. Nimeta see saar.

4. Selle saare kultuuriruum on UNESCO maailma vaimse pärandi nimekirjas. Mandriinimesi kutsutakse selle saare keeles „massakates“. Mis saar see on?

5. Ruhnu saar sai 2006. aastal kõvasti meediakajastust tänu ühele loomale. Seda tegelast otsiti terve saare pealt taga, kuid tabada teda ei õnnestunudki. Mis loom see oli?

6. Mis saari ühendab Väikese väina tamm?

7. Pakri saared moodustasid kunagi omaette Pakri valla. Kumb on suurem – Suur-Pakri või Väike-Pakri?

8. Selle saare elanike rõhuv enamus on vene vanausulised. Siinsetes aedades kasvatatakse palju ja head sibulat. Mis saar see on?

 VASTUSED: 
1. Vormsi. 2. „Vastutuulelaev“. 3. Aegna. 4. Kihnu. 5. Ruhnu karu. 6. Saaremaad ja Muhumaad. 7. Väike-Pakri. 8. Piirissaare.