Madal veresuhkur võib muuta meid kergesti solvuvaks, leidsid Ameerika uurijad. Viha kontrollimisega on raskusi enamikul inimestel. Enesekontrolliks on vaja aga glükoosi. Uuringus jälgiti kolme nädala jooksul 107 abielupaari. Igal õhtul mõõdeti nende veresuhkrut ja paluti neil pista nõelu voodoo-nukku, mis kujutas nende abikaasat. Sellega hinnati agressiivsuse määra.

Selgus, et mida madalam oli veresuhkur, seda rohkem nõelu nuku sisse torgati. Madalaima veresuhkruga inimesed pistsid nuku sisse kaks korda nii palju nõelu kui need, kelle veresuhkur oli kõrgeim. Leiti ka, et üldiselt madalama glükoosisisalduse korral oldi altimad kasutama abikaasaga kõneldes ebameeldivat hääletooni.

Siiski näitas uuring, et enamasti ei olnud abikaasad teineteise peale vihased. 70% aja jooksul ei torgatud nukkudesse ühtegi nõela. Keskmiselt torgati neid uuringu jooksul veidi rohkem kui üks öö kohta. Kolm inimest torkas korraga nukku kõik 51 nõela, neist üks tegi seda kaks korda.

Aju, mis kaalub ainult 2% meie kehamassist, kasutab kaloreid tervelt 20%. Seetõttu põhjustab ka aju energiapuudus emotsionaalseid tagajärgi. Nii et kui järgmine kord on vaja kaasaga tundlikul teemal kõnelda, hoolitse selle eest, et teie veresuhkur poleks nälja tõttu liiga madal.

Allikas: Daily Mail