"Eriku programmiga liitusin augusti lõpus eelmisel aastal, sest kaal enam edasi ei liikunud ja olin omadega ummikus,“ rääkis ta. “Varem saavutasin tulemused sellega, et ei söö suhkrut, suures koguses süsivesikuid ja jahu, aga toiduvalik jäi väga kesiseks.Olin tüdinenud ja menüü sai otsa,“ meenutas Pille. "Siis liitusin ja kaal hakkas jälle liikuma!“

Edasi juba Pille enda sõnadega.

Alustasin numbrilt, mis oli piinlikult suur. Piinlik oli ka iseenda ees. Praegu kaalun 75 kg.

Kaalutõus tuli üleüldisest stressist, sest üsna keeruline oli balansseerida täiskohaga tööl käimise, ülikoolis õppimise ja pere vahel ning kindlasti jättis oma jälje ka vahepealne majandussurutis, millest ei jäänud puutumata ka meie pere. Kuna armastasin jubedalt magusat, sõin, et muresid peletada. Aga tõusev kaal tekitas veel suuremat stressi.

Nüüd, kui need mured on seljatatud, on igapäevaselt kergem ning stressitase on toonase ajaga võrreldes oluliselt langenud. Aga magusaisuga võitlen ikkagi edasi, sest ma olen eluaeg kõike magusat armastanud.

Kaalu on mul alandada aidanud ka sport. 2011. aastal ostsin endale esimese jalgratta, kuna võin ju vältida igasuguse ebakvaliteetse toidu söömist, aga tundsin, et kaalulanguse toetuseks on lihaseid vaja hoida ja neid juurdegi tekitada.

Seejärel soetasin omale suusad ning vahetasin vana jalgratta kaht eritüüpi uue ratta vastu, suusatan ka suviti rullsuuskadega. Nüüd sõidan läbi kõik suuremad suusa- ja rattamaratonid. Alati võistlen iseendaga ehk püüan olla kiirem, kui ma olin eelmisel aastal samal distantsil. Enamasti see ka õnnestub!

Jooksmine pole mu lemmiktegevus, aga keeldun uskumast, et ei suuda seda. Ikka suudan, kui vaid tahan! Jooksin isegi Ööjooksul 10 km, mis veel üritusele registreerimise ajalgi tundus täiesti müstika, et ma nii pikka distantsi üldse joosta suudaksin. Aga ära jooksin!

Kõige keerulisemad hetked kaalulanguses on mul tegelikult igapäevaselt – mind ümbritsevad pere, sõbrad ja palju kolleege, kelle sünnipäevade ajal pakutakse palju magusat. Magus pole probleem, kui sellele mõõdukalt läheneda, aga kurja juur ongi selles pidamasaamises!

Teisest ja kolmandast ampsust on üha raskem ära öelda ja neljandat juba ei keelagi iseendale. Seega pigem üldse mitte võtta esimest. Ei ole alati kerge sellest loobuda ning alati see mul ei õnnestugi, aga iga loobutud kord on võit magusaisu üle.

Tagasihoidliku soovkaaluni on veel 8,5 kg, ideaalkaaluni 13,5 kg. Siis on kogu kaalulangus -50 kg ja olen saavutanud oma unistuste eesmärgi. Olen praegu täpselt sellises graafikus, et aasta lõpuks on ideaal käes!

Juhindun seda kõike tehes mõttest, et kõike saab, aga sul peab endal kõvasti tahtmist olema!

Loe lisaks, kuidas võtta Erik Orguga kaalust alla!