Selle kuu retsept: Pistaatsiaküpsised
Retsept on kaasa toodud Sitsiilia-reisilt. Levinuimad toorained sealkandis on tsitruselised – sidrun, laim ja apelsin. Kindlasti ka pistaatsiapähklid ja mereannid ning muudki hõrgutised.
Pasticcini alle pistacchio
30 tk
Nisujahust täielikult priid küpsised on ka rasvavabad, v.a kvaliteetse mandli- ja pistaatsiapähklijahu koostises olev naturaalne mandli- ja pähkliõli. Kui pistaatsiapähkleid käepärast pole, kasuta küpsistes vaid mandlijahu, saad sama hõrgud mandliküpsised. Sõltuvust tekitavad!
250 g mandlijahu
250 g pistaatsiapähkleid
400 g tuhksuhkrut
2 munavalget
1 terve muna
2 tl vanillsuhkrut
Klopi munavalged ja muna lahti, aga ära vahusta. Sega mandlijahu, peeneks jahvatatud pistaatsiapähklid, tuhksuhkur ja vanillsuhkur omavahel ning lisa ka munad. Vormi lusika abil väiksed ümarad pätsikesed. Küpseta ahjus 140 kraadi juures 15 minutit. Küpsised peaksid jääma niiskeks ja elastseks, ära neid üle küpseta! Pärast võid pealt kaunistada ka tuhksuhkruga.