RASEERI, (D)EPILEERI
Eestis on sügis ja talv nii pikad, et unustame nende kuude jooksul oma vammuste varju peitunud keha peaaegu ära. Kui suvi tuleb ja ometi kord on võimalik varrukateta pluusi, seelikut ja sandaale ning bikiine kandma hakata, tõttame kähku jalgu, kaenlaaluseid ja bikiinipiirkonda karvadest lagedaks ajama.

KASUTA MEIGIALUSKREEMI
Päikesepaistel kipub meik sulama ja päeva jooksul naha sisse imenduma või näolt maha libisema. Kui soovid, et jumestus näeks õhtulgi välja sama värske kui hommikul, kasuta meigialuskreemi. Peale selle, et aluskreem ühtlustab nahka, hoiab ta ka meigi omal kohal.

LOOBU PUUDERKREEMIST...
... ja kasuta selle asemel toonivat päevakreemi. Kui sa ei taha suvel üldse ilma alusmeigita käia, mine kolmeks kuuks üle toonivale päevakreemile. Esiteks sellepärast, et suvel on loomulik jume niigi tervem ja kaunim kui talvel ega vaja nii hoolikat katmist. Teiseks seepärast, et nahk hingab päevakreemi all paremini kui puuderkreemi all. Kolmandaks: päevakreem niisutab nahka, seda on kuumal ajal hädasti vaja.

LOOBU PUUDRIST...
... ja kasuta selle asemel päikesepuudrit. Heledaks puuderdatud nägu mõjub talvel elektrivalguses kaunilt, suvel loomuliku päikesevalguse käes aga võltsilt. Suvesse sobivad päevitus ja õhetavad põsed, just nagu oleksid vaid hetk tagasi metsajooksult tulnud. Ja sellest pole üldse midagi, kui paled veidi pärlendavad – suvel on see loomulik. Kanna päikesepuudrit või põsepuna paikadesse, mida päike esmajärjekorras paitab: laup, põsed, ninaots ja lõug.

EELISTA VEEKINDLAT RIPSMETUŠŠI
Mis siin pikalt seletada – kui tahad värvitud ripsmeid plaksutada, lubades endale ka värskendavaid suplusi soojal suvepäeval, ei jää sul üle muud kui kasutada veekindlat ripsmetušši. Ainus häda on, kuidas see õhtul maha saada. Eks ikka spetsiaalse eemaldusvahendiga, mis on piisavalt võimas, et võtta maha värv, aga piisavalt leebe, et mitte ärritada silmi.

VALI SOBIV HUULEPUNA
Ära unusta, et ka huuled vajavad kaitset. Nahk on huultel õrnem ja õhem kui mujal näol ning võib kergesti päikese käes kuivama ja lõhenema hakata. Kasuta päevitades kaitsefaktoriga hooldavat huulepulka, mis annab su suule värske loomuliku tooni.

KAITSE NAHKA
Sageli panevad naised küll näole päikesekaitsekreemi, kuid unustavad ära õlad, turja ja dekoltee. Need kolm kehapiirkonda on esimesed, mis ära kõrbevad. Mis mõtet on omada siledat nägu, mis näeb välja... nii 40aastane, kui kael ja rinnesine on päikesest plekiliseks ja kortsu läinud. Tervislikkusest ja nahavähiohust pole mõtet siinkohal rääkimagi hakata. Nii et kaitse päikese eest kindlasti nii nägu kui keha!

KAITSE JUUKSEID
Suvine soojus kuivatab, niiskus kahjustab juukseid. Värv pleegib pealt ja peagi meenutab soeng ebamäärast mullakarva pahmakat, millega on raske rahul olla. Muidugi aitavad peakatted: kübarad, rätid ja nokkmütsid. Kui sa aga soovid suvelgi hõljuva lakaga ringi käia, pead pöörduma kaitsvate juuksevahendite poole.

TOONI TARGALT
Milline pruunistaja valida – selles on küsimus. Kindlasti ei tule kasuks liiga tumedaks toonitud küünarnukid, põlved ja pahkluud ega laigulised käsivarred. Isepäevituskreem tuleb valida võimalikult delikaatne ja sinu loomulikule nahavärvile lähedase tooniga. Enne protseduuri tuleks nahka koorida, et tulemus jääks ühtlane. Kui aga asi siiski untsu läheb, saab vana värvi maha võtta ja uuesti proovida.

KAITSE END HIGISTAMISE EEST
Kellelegi ei meeldi, kui valge suvepluusi kaenlaalused äraandlikult tumedaks tõmbuvad. Hullem veel, kui levima hakkab ebameeldiv lõhn. Õnneks on olemas higistamisvastased vahendid, mis aitavad sind õrnalt ja kindlalt ning mille mõju kestab väga kaua.

Artikkel ilmus esmakordselt ajakirjas Eesti Naine 2012. aasta juunis.