Kui aga need välised faktorid välja arvata, on Reino tore mees mõnusa iseloomu, suure pühendumisvõime, kõrghariduse ja hea tööga.

„Ma olin üsna kindel, et jään vanapoisiks. Mulle meeldivad ilusad ja endast ligi viis aastat nooremad naised, aga neile ei meeldi mina. Mulle on alati meeldinud mõte, et naine tahaks olla kodus, kui mina töölt tulen. Natuke on seal praktilist vajadust ka, sest ehkki töötan arvuti taga ja olen dokumentidega töötades osav, pole ma kodus suurem asi tegija. Seetõttu mulle sobiks naine, kellele meeldib majapidamises askeldada. Selliseid naisi olen näinud küll endast vanemate hulgas, kes oleks valmis minuga suhtesse astuma võib-olla kaastunde, mehisema mehe puudumise ja mugava äraelamise pärast... Sellist elu aga ei tahtnud mina. Lihtsam oli maksta tuttavale pensionärile maja ja aia korrashoidmise eest.”

Miks Reinol, kes majapidamistöid ei armasta, on aiaga maja? Vanemad pärandasid selle talle ning sellega on seotud palju õnnelikke mälestusi tema lapsepõlvest.

Kerge füüsilise puude, kuid terase mõistuse ja rõõmsa loomuga Reino sai igati kenasti muidu eluga hakkama ning puhkuste ajal meeldis talle reisida.

„Palju ma ei matka. Olen hotellipuhkuste mees. Aga mulle tõesti meeldib, kui mu ümber on vahepeal võõras keskkond, võõrad inimesed ja keelekõlad ning kui minu eest hoolitsetakse.”
Just sellisel hotellipuhkusel Tais Krabis tutvus Reino kena noore naisega. „Nana tuli ise minuga juttu ajama ja mul on piinlik tunnistada, et esimese hooga ma arvasin, et ta on prostituut. Igatahes olin ma valmis vestlema, teenust ostma, välja tegema või mida iganes kaunitar tahab. Hea, et ma kohe algul kätt ümber panema ega raha pakkuma ei hakanud.”

Rahvusvaheline armulugu võttis küllalt kiiresti tuurid üles. Puhkuse veetsid teineteise leidnud mees ja naine käsikäes ning Eestisse tagasi sõitis Reino kindla teadmisega, et tahab seda naist veel näha.
„Ega ma mingeid eriti kaugele ulatuvaid plaane julgenud teha. Andsin endale aru, et ka sel juhul, kui ma lihtsalt aitasin sel armsal noorel naisel veidi aega veeta, on tegu minu jaoks imelise juhusega, mille eest tuleb elule ja kaaslannale tänulik olla ja mitte liiga suuri lootusi püsti panna.”

Kui aga Reino Nanale koju jõudes helistas, selgus, et tunded on vastastikkused. Täpselt samamoodi nagu kahtlusedki. Ka neiu tunnistas ausalt, et jõudis mõelda, et ka lihtsalt puhkuseromaanina oli see ilus.
Suhelda oli neil omavahel kerge ka tehniliselt – mõlema inglise keel on igati korralik. Vstluste käigus sai Reino aru, et ka mõttemaailmas on neil ühist palju rohkem kui ta algul lootagi oleks julgenud.

Kolm kuud hiljem sõitis Reino Krabile tagasi. Enne veel kinnitas endale, et tunneb puhkusest rõõmu ka siis, kui Nana teda tegelikult ei ootagi.
„See on imeline koht ja otsustasin, et isegi ainuüksi Nanast mõeldes on mul seal hea. Kartsin kogu aeg, et äkki ma olen tema jaoks kuidagi ahistav või nii... Ja kindlasti puudus mul igasugune kavatsus teda n-ö ära osta.”

Aga ei! Kohtujate rõõm oli suur. Sai selgeks, et mõlemad oleksid õnnelikumad ühes riigis elades.

Kuna mõlemad olid valmis teise nimel kodumaad vahetama, vaadati üle kõik võimalused. Ilmnes, et ehkki Tai on soe ja mõnus, elaksid nad Eestis paremini. See otsustas asja.

Nana vanemad olid küll rõõmsad, kui tütar ütles neile, et on leidnud mehe, keda armastab, aga nad ei olnud rõõmsad, et tütar Euroopasse kolib.

Praegu on Reino ja Nana abielus ja elavad Eestis, aga kõik oma puhkused veedavad nad aga Krabil Nana vanemate juures.
„Ma ei jõua oma saatust ära kiita selle naise eest. Olen valmis Tai naiste au ja väärikust kaitsma alati, kui keegi räägib, et sealsed tüdrukud on kerge saak. Kindlasti on neid, kes ongi, ka täiesti professionaalsel pinnal, aga elu on tegelikult palju rikkam kui mingid ettekujutused ja nende põhjal tehtud üldistused.”