Järgnevalt toome teieni Igor Mangi ülevaate kõikidest päikesemärkidest.

Jäär ja Kaalud on kardinaalsed märgid, mõlemad valitsevad pööripäevi, üks kevadist ja teine sügisest. Nad on mõlemad väga tegusad, Jäär teeb kõik üksi ära, aga Kaalud teistega koos, meeskonnas.

Sõnn ja Skorpion kontrollivad raha. Sõnni jaoks on kõige tähtsam ja huvitavam teema minu raha ja tema rikkus, Skorpion valitseb kollektiivset rikkust, tegeleb ühiskonna rahaga. Paljud pankurid on Skorpionid, aga pankurite seas on ka Sõnne.

Ain Hanschmidt ja Jüri Mõis on mõlemad Skorpionid. Skorpion kontrollibki ühiskonna varandust, Sõnn oma isiklikku varandust, maid, maju ja lossi, mis kuuluvad ainult talle. Skorpionile kuuluvad kõikide varandused, mistõttu ka poliitikute seas on palju Skorpione. Ükski puhas Kaalude märgi esindaja ei ole poliitik. Taavi Rõivas on kõikidest tuttavatest poliitikutest kõige puhtam Kaalude märk, aga ka tal on vähemalt üks planeet – Uraan – Skorpionis.

Skorpioni valitsemise all on pärandused, varandused, poliitika, võim ja raha. Kõigil, kes poliitikas midagi suurt teevad, on Skorpioni mõjud. Näiteks endine Eesti Panga president ja rahandusminister Siim Kallas on rotiaasta Kaalud, aga tugevate Skorpioni mõjudega. Marss on tal Skorpionis.

Kaksikud ja Ambur tegelevad informatsiooniga. Kaksikute tähelepanu keskmes olev informatsioon puudutab kodumaad, oma kodu, oma ühiskonda. Ambur tegeleb rahvusvahelise informatsiooniga. Kaksikud esindavad ajakirjandust, mis annab igapäevast infot. Ambur esindab rahvusvahelist infot, ka seda, mis kuulub ülikoolidele ja mida ei müüda igas ajalehekioskis.

Ambur kontrollib ka rahvusvahelisi suhteid. Näiteks Küllike on Kaalud tugevate Amburi mõjudega. Kaks olulist planeeti, Veenus ja Saturn, on Amburis ning ta on giid ja suhtleb palju välismaalastega.

Vähk ja Kaljukits – Vähk valitseb kodus ja perekonnas, tema piir on koduaed. Kaljukits valitseb selle üle, mis on väljaspool koduaeda ehk tema valitseb kõiki kodusid, mis kuuluvad ühte riiki, või siis organiseerib riiki riigis. Nagu näiteks Vissarion, kes on loonud ökokogukonna Venemaal, riigi riigis. Ta on kõige puhtam Kaljukits, keda ma tunnen.

Vähile meeldib kunst, kodusus, tundelisus. Selles on tugev analoogia looduse ja naisega – nii nagu naine hoolitseb ja hoiab. Öeldakse, et mets on vaese mehe kasukas, loodus on ka – hoolitseb inimese eest, kui vaja.

Kaljukitse märgi kõige kõrgem esindaja on püha isa. Tal peab olema jüngerkond, sõbrad, ta esindab oma taevaseid sõpru maa peal. See on paavst, kes esindab ühtlasi kõiki selle konfessiooni pühakuid ja liikmeid.

Kaljukitsest isa peab garanteerima, et kõik tema lapsed jõuavad ükskord vabadusse läbi õpetuse, mis ühendab sõpru. Kui need sõbrad on kirikukogudus, siis õpetaja on Kaljukits, tema vastutab ja ei ole nii vaba, aga ta peab andma vabaduse teistele.

Veevalajad on vabad, sest nad esindavad teadust ja avastusi. Sa ei saa teha avastusi, kui sa ei ole vaba. See ei puuduta ainult teadusmaailma, aga seal tuleb see kõige selgemalt välja. Kui Kaljukits ei usu Veevalajat ja Kalasid, vaid ainult iseennast, siis tekib jäikus, diktatuur. Kaljukits elab ajaloos.

Huvitav on see, et ka Vähk elab ajaloos, liigub tagurpidi, aga kui Vähki huvitab kodulugu, siis Kaljukitsed on ajaloolased, keda huvitab riigi ajalugu. Näiteks Sergei Stadnikov pühendus Egiptuse uurimisele, Einar Laigna keskajale, Hillar Palamets on ajaloolane.

Lõvi ja Veevalaja – Lõvi valitseb mängulist meeskonda, väiksemat ringkonda, mängukaaslasi, kellega ta mängib. Tema on kuningas ja keskne kuju. Veevalaja tõuseb esile ainult siis, kui tal on mingi suur idee. Ta ei tee seda egoistlikult, ta pühendab ennast ideele, väljendab seda, toob taeva tarkuse ja see on nii väärtuslik, et ta pühendub jäägitult.

Veevalaja tuleb ideega – nagu Kopernik, kes oli tugevate Veevalaja mõjudega Kalade märgi esindaja. Koperniku idee järgi tiirles Maa ümber Päikese, mitte vastupidi. Veevalajad teevad tõelisi avastusi, nemad muudavad maailma, mitte ainult väikest kampa. See taevane info, mille Veevalaja füüsilisse maailma toob, on üle inimmõistuse, aga hiljem saab mõistetavaks ja kogu maailmas tunnustatud tõeks.

Kui Lõvi mängib ja esineb, siis Veevalaja teeb tõsiselt. Lõvi on teatriinimene, nagu näitleja Anne Veesaar, kes on küll Vähk, aga planeete on tal rohkem Lõvis. Rein Lang on tema astroloogiline vend, samade seisudega, sündinud Ameerika sünnipäeval, 4. juulil, ja ka suur teatrikülastaja. Lõvil peab olema kogu aeg teater, teda peab ümbritsema lõbus seltskond, kus saab nalja. Samas on

Lõvi ka ise aktiivne, vahel isegi agressiivne. Lõvid on näiteks Mart Sander ja Kristiina Heinmets.
Lõvi ja 5. maja alla käivad hotellid ja restoranid. Neid valdkondi kontrollivad Kuu ja Veenus. Vähi märki juhtiv Kuu tegeleb majutuse ja toitlustuse, hoolitsemisega; Lõvi märgi planeet Veenus seltskonna, tantsu ja muusikaga. Samas teenindaja läheb pigem Merkuuri alla – kelner peab oskama keeli ja arve kokku panna.

Veevalajad on vabad inimesed. Neile on sõprus tähtsam kui töökoht. Miks ei ole ülemusel tavaliselt sõpru töö juures? Sest võim seab piirid, hoiab distantsi. Keegi ei kujuta ette, et president käiks sõpradega kaelakuti kõrtsis, ta ei saa seda endale lubada. Ka perekonnas on üksi pigem isa, lastekarjaga on ema. Teadusmaailm peab olema vaba. Kui poliitika hakkab teadusele piire seadma, nagu Nõukogude Liidus tehti, siis jääb teadus maha. Et üldse areneda, peab olema vabadus ja seda teab kõige paremini Veevalaja. Kui vabadust pole, siis millest me üldse räägime!

Neitsi ja Kalad on seotud tervise ja haigustega. Neitsid on kõik arstid, igal Neitsil on kodus apteek. Kunagi sõitsime Prantsusmaale reisile, grupis oli ka üks Neitsi, kellel oli apteek kaasas. Neitsi ravib keha, määrib salvi ja annab tabletti. Kalad ravivad hinge.

Neitsi on maamärk ja tema vaatenurk piirdub kehaga, erandeid on alati, aga siis on seal enamasti ka mingid Kalade lisamõjud. Neitsi tegeleb nähtava, füüsilise kehaga, aga Kalade lähenemine on universaalne. Mõlemad on arstid, aga Kalad on nagu psühhiaater või psühholoog. Kalad tegelevad hingega, kõige puhtamal kujul on ta munk, nunn või kirikuõpetaja. Näiteks patriarh Aleksius II, kes Tallinnas sündis, oli päikesemärgilt Kalad. Tema astroloogiline vend on Allar Jõks – maoaasta Kala.
Kalad on viimane märk, mis alati lõpetab kogu loomaringi. Inimese ja ka inimkonna elu on järkjärguline tsükkel, nagu ka tarokaardid ja astroloogiline loomaring.

Nagu öeldud, on Kalad kõige puhtamal kujul kas munk või nunn, aga negatiivse variandi korral keegi väga patune. Sellepärast leiab Kalade seast ka suuri pettureid, sopajoodikuid, narkomaane – see on põrgu, haigus kõrgemalt tasandilt, kui inimene on oma hinge sidunud musta maailmaga.

Igor Mangi elulooraamat ei ole elulooraamat selle traditsioonilises tähenduses. Selles on küll kirjas Eesti kuulsaima astroloogi Igor Mangi maagiline ja värvikas elukäik ning kujunemislugu, aga samavõrd on see astroloogiaõpik, pärast mille läbilugemist on igaüks varustatud tööriistadega, mille abil oma isiklikku sünnikaarti tõlgendada ja enda olemust tunnetada. Raamatu viimane osa sisaldab müstikust ja romantikust astroloogi mõtisklusi.

Allikas: Igor Mang ja Triin Katariina Tammert “Igor Mangi elu ja astroloogiatarkused”, kirjastus Pilgrim 2016