Õnneks ei tule pidulikud sündmused ootamatult, nende toimumise aeg on enamasti tükk aega ette teada ja nii saab ennast peopäevaks rahulikult ette valmistada ning ilusaks sättida.

Jumestus

Jumestuskunstnik tuletab meelde, et kauni jumestuse eelduseks on hooldatud nahk.

„Kõige tähtsam on järjekindel kodune hooldus ja niisutamine, mis hoiab naha noorusliku ja elastsena. Kosmeetikasarjad pakuvad erinevaid tooteid, millest soovitan just naha niisutamiseks mõeldud vahendeid. Pärast kreemi nahale kandmist on tunda, kuidas nahk muutub elavaks, elastseks ja siidiseks. Nahahooldus on igapäevane hommikune ja õhtune vajalik tegevus, et nahk püsiks jätkuvalt värske. Aeg-ajalt võiks käia ka kosmeetikasalongis spaahoolduses, kus tehakse toniseerivaid nahahoolduse protseduure. Eriti kiire ja hea tulemuse annab kosmeetiku juures kortsudevastane lifting- või efekthooldus üks kuu enne pidulikku sündmust. Pärast esimest hooldust selgitab kosmeetik, kas oleks vaja veel mõni lisahooldus teha. Soovitan soojalt kosmeetik Liia Viitast Profitesti salongist. Kindlasti ei tohiks jätta hooldust pidulikule sündmusele eelnevale päevale.“

Silmanurkadesse ja silma alla jäänud päevitamata nahk tuleb jumestuskunstniku sõnul eelkõige korralikult niisutada silmaümbrusekreemiga. Päevitamata kohti saab peita peitekreemi või hästi katva jumestuskreemiga. Pinguldava ja särava tulemuse saamiseks võiks jumestuskreemi alla panna meigi aluskreemi või seerumit.

„Seerum on parimaid tooteid, mida viimasel ajal avastanud olen. Selle efekt saabub kohe: nahk on toonuses, sametine ja jätab pindmised kortsud nähtamatuks – no viis aastat noorem ikka! Suurepärase katvusega on jumestuskreem Shiseido Lifting, mis peidab naha iseärasused, pigmendilaigud ja punetavad alad, on nahka pinguldava toimega ja hooldav. Väga tähtis on jälgida jumestus- või peitekreemi pealekandmisel, et kortsukestesse ei jääks liiga palju kreemi – see toob kortsud rohkem esile. Peitepulka tuleks peale kanda sõrmeotsaga tupsutades ja vajutades, eemaldades üleliigse kreemi, et tulemus jääks loomulik.

Neile, kes soovivad piduliku sündmuse puhul tavalisest kaunimad välja näha, soovitan kasutada professionaalse jumestuskunstniku teenuseid, et olla kaunis tulemuses kindel. Kindlasti ei tohiks jumestaja otsimist jätta viimasele minutile. Kuigi võib juhtuda, et ka paar päeva enne sündmust võib jumestaja leida vaba aja, tasub temaga siiski ühendust võtta võimalikult varakult. Kui soovitakse mõnda kindlat jumestajat, peaks aja kinni panema vähemalt kuu-kaks varem. Kindluse mõttes võib lasta teha proovimeigi.

Piduliku meigi puhul peaks aega varuma ühe tunni ringis. Oleks hea, kui peoriided on seljas, siis saab meigi värvide puhul arvestada riietuse ja meigitoonide sobivust.“

Soeng

Päikesest kuivaks ja takuseks muutunud juustesse soengu tegemine on päris keeruline ettevõtmine. Juuste turgutamiseks soovitab Evelin spetsiaalseid hooldusvahendeid.

„Juuksehooldustooteid pakkuvatel firmadel on lisaks šampoonidele mitmeid vahendeid kuivade kahjustunud juuste jaoks: hooldusmaskid, palsamid, niisutajad ja õlid. Toitvad maskid tugevdavad juukseid seest väljapoole, parandades, niisutades ning taastades nende elujõu. Juustesse jäetavad palsamid, niisutajad ja õlid katavad juuksed kaitsekihiga, mis muudavad need elastsemaks ning kaitsevad kuivuse, föönitamise ja päikese kahjuliku mõju eest. Tugevalt kahjustunud juuste puhul võiks kasutada spetsiaalselt päikesekahjustuste raviks mõeldud tooteid. Hooldatud elastseid juukseid on hiljem lihtne kaunisse soengusse sättida.“

Loomulikult tuleks ka juuksuriaeg varakult kinni panna, tähtsaks päevaks ei maksa lokkide tegemist, värvimist ja lõikamist jätta – need võiks teha nädal-paar enne pidu.


Millised hooldus- ja meigivahendid võiks daamil kodus olemas olla?

Hooldusvahendid

  • Näopuhastusvahendid – vaht või emulsioon.
  • Balanseerijad eemaldavad üleliigse mustuse ja valmistavad naha ette päevakreemide vastuvõtmiseks.
  • Niisutav ja hooldav kreem (seerum, silmaümbrusekreem, näokreem, kaelakreem).

Meigivahendid

  • Meigialuskreem, mis annab nahale särava ja pinguldava tulemuse.
  • Jumestuskreem, millel on pinguldav toime.
  • Kreempõsepuna, mida võib põsesarnale kanda sõrmeotstega tupsutades. Kreempõsepuna just sellepärast, et tulemus jääb loomulikum.
  • Puuderpõsepuna võib kortsukesed esile tuua, kreempõsepuna seda ei tee.
  • Ripsmetušš, mis niisutab ja hooldab ripsmeid juurtest otsteni.
  • Kreemlauvärv, mida saab samuti peale kanda sõrmeotstega, ei jääks kortsukestesse.
  • Kreemlauvärv püsib kaua ja sellega võib minna nii sauna kui ka ujuma.
  • Huulepulk, kauapüsiv ja kvaliteetne.
Elukiri