Teine armas mälestus, mis Liale meenub, on ärkamine laupäeva hommikul ema pärmitaigna-rosinasaia lõhna peale. „See oli märk, et nädalavahetuse on käes. Saia sisse lisas ta vahel sukaati ka, mida ise apelsinikoortest ja suhkrust keetis.“

Lia lapsepõlve sünnipäevade hitt olid õlis küpsetatud moosipallid. „Nendeta ei olnud ühtegi sünnipäeva. Kõik mu sõbrannad meenutavad neid siiani,“ tunnistab ta.

Loodetavasti inspireerisid sind need Lia mõtted ja meenutasid ehk mõne legendaarse koogi või maiustuse, mida lapsepõlves nautisid, ja täna järgi oled proovinud teha. Jaga retsepti meiega ka!

Nimelt katsetab Eesti Naise köögitoimetaja Lia Virkus läbi põnevaimad lugejate jagatud koogiretseptid ja avaldame neist parimad emadepäevakuul Eesti Naise ajakirjas.

Lia lemmikutele kingime tänutäheks ka „Eesti Naise 100 rooga“ retseptiraamatud koos Eesti Naise meenetega.

Saada oma retsept lia.virkus@eestinaine.ee või allolevas vormis. Retsepte ootame kuni 01.03.2025.

Jaga
Kommentaarid