ÜLESKUTSE | Vanaema õunakook, naabritädi Malle kirsimusid! Jaga meiega oma lemmikretsepti, mida on antud edasi põlvest põlve
Ema hapukoorekook, tädi Aita porgandipirukad, naabritädi Malle kirsimusid, vanaema õunakook... Meil kõigil on mõni koogiretsept, mis toob meelde lapsepõlve maitsed, soojad mälestused ja muidugi kallid inimesed. Kui raatsid, jaga seda ka meie ja Eesti Naise lugejatega.

„Meil oli mu lapsepõlves kelder alati moosidest pungil,“ meenutab Lia. „Talvel tegi ema tihti meile moosi ja purukattega pärmitaignapõhjal plaadikooki. Lemmik oli hapuka õunamoosiga, aga moose oli ju erinevaid ja maitsedki erinevad.“
Teine armas mälestus, mis Liale meenub, on ärkamine laupäeva hommikul ema pärmitaigna-rosinasaia lõhna peale. „See oli märk, et nädalavahetuse on käes. Saia sisse lisas ta vahel sukaati ka, mida ise apelsinikoortest ja suhkrust keetis.“
Lia lapsepõlve sünnipäevade hitt olid õlis küpsetatud moosipallid. „Nendeta ei olnud ühtegi sünnipäeva. Kõik mu sõbrannad meenutavad neid siiani,“ tunnistab ta.
Loodetavasti inspireerisid sind need Lia mõtted ja meenutasid ehk mõne legendaarse koogi või maiustuse, mida lapsepõlves nautisid, ja täna järgi oled proovinud teha. Jaga retsepti meiega ka!
Nimelt katsetab Eesti Naise köögitoimetaja Lia Virkus läbi põnevaimad lugejate jagatud koogiretseptid ja avaldame neist parimad emadepäevakuul Eesti Naise ajakirjas.
Lia lemmikutele kingime tänutäheks ka „Eesti Naise 100 rooga“ retseptiraamatud koos Eesti Naise meenetega.
Saada oma retsept lia.virkus@eestinaine.ee või allolevas vormis. Retsepte ootame kuni 01.03.2025.