RETSEPT | Kõrvitsa-aprikoosi vürtsmoos
Valmista seda vürtsikat tšatnit kas kõrvitsaga – hea süüa talvel verivorsti kõrvale – või suvikõrvitsaga, et võtta seda grillvorsti lisandiks suvel. Naudi vürtsmoosi ka juustudega, lisa seda pirukatele-pitsadele ja liharoogadele. Tore on vürtsmoosi keeta jõulukingituseks. Siis kalla see väiksematesse purkidesse, siinsest kogusest saad 2–3 purgikest.

Kõrvitsa-aprikoosi vürtsmoos
400 g kõrvitsat
80 g kuivatatud aprikoose
1 väiksem sibul
120 g suhkrut
225 ml naturaalset õuna- või veiniäädikat
75 g rosinaid, soovitatavalt kuldseidu
6 cm jupp värsket ingverit
Koori ja riivi peene riiviga ingver, haki kõrvits, sibul ja aprikoosid. Mõõda kõik ained potti ja kuumuta aeg-ajalt segades paksupõhjalises potis nõrgal kuumusel tund-poolteist, kuni vedelik on aurustunud ja tulemuseks ühtlaselt pehme, kuid siiski veel kõrvitsa-aprikoositükkidega maitsekas vürtsmoos. Vajadusel lisa hautamise ajal juurde vett.