Kõige rohkem kõnetas lugu Pärle Rauast, kes jättis oma töö, pani mootorrattal käigu sisse ja hakkas sõitma lõuna poole. Olen 48aastane ja aastaid unistanud paarikuisest reisist Aasiasse. Et ostan ühe otsa lennupileti ja vaatan, kuhu elu viib.

Kui olin 22aastane, käisin sõpradega hääletades Euroopas. Raha oli vähe, kuid seiklusi jagus. Enam ma midagi sellist ette võtta ei tahaks, aga pikemale reisile ihkaks hing küll. See eeldaks kas tööst loobumist, pika puhkuse võtmist või laste mahajätmist. Noorem tütar on praegu 11aastane, teda ei lubaks mu süda küll mitmeks kuuks vanemateta jätta.

Nagu Pärle kirjutas: „Kõige suurem asi oli otsus, et ma lähen...“ Küllap see nii ongi. Mina seda otsust veel vastu võtta ei suuda, aga vahest viie aasta pärast küll. Kaia

Mind vaimustas lugu kahest spaa-sõbrannast, pr Ellest ja pr Merjest, kes väärtustavad meie oma eestimaiseid puhkekohti. Milleks trügida iga hinna eest välismaale, kui omamaised terviseparadiisid turgutuse toovad? Ka loost, mis rääkis meie armastatud näitlejast Piret Kaldast, sain innustust, kuidas end hoida ja rõõmsamalt elada! Ja kui tähtis on teha tööd, mida tõeliselt armastad! Ei saa jätta märkimata-torkimata Aivar Mäe teemat. Olgem ausad, kui palju me igapäevases töökeskkonnas kuuleme häid sõnu? Minu arvates annab kasvõi sõbralik ja toetav müks või kallistus energiat juurde, olemaks veelgi säravam ja parem.
Tore, et aina enamad mehed loevad Eesti Naist ja väärtustavad sellega ka naise rolli peres ja ühiskonnas. Lugeja-tellija Riina

Meestelt mõnusad mõtted

Mind pani pikalt mõtlema Jaan Rekkori lugu. Rööprähklejatena on naistel mittemidagitegemine väga valus teema ja eriti valus on vaadata mehi seda tegemas. Aga elujaatavalt hetkes olla on kuldaväärt oskus. Kerisin endal aasta alguses stressitaseme nii lakke, et füüsiline keha hakkas streikima ja pidin vägisi iseendaga tegelema. Kedagi ei huvita, kui tihedasti ma oma maja aknaid pesen, raamaturiiulitelt tolmu pühin, kui mitu moosipurki sügise lõpuks keldrisse suudan vaaritada. Suured tänud sulle, Jaan, et tuletasid meelde endale elamise olulisust.

Mihkel Raualt olid taaskord väga head mõtted. Olin minagi mingil ajal arvamusel, et abikaasade vahel peab kõik pisidetailideni välja räägitud olema. Ei pea ikka küll. Oma aususega teisele haiget teha, vot see peaks olema keelatud, sest kui on sellest piirist üle mindud, ei päästa suhet enam ükski ilus sõna või tegu. Aire

Augustikuu Eesti Naises oli palju toredaid lugusid, aga eriti meeldis „Minu päev. Jaan Rekkor“. Olen ise Pärnu inimene ja palju teda Pärnu teatris vaatamas käinud. Särav näitleja, otsekohese ütlemisega. Ema oli mul teatripiletite levitaja ja nii sai enamik etendusi ära vaadatud. Tore, et mees parimates aastates enam ei rabele nii kui varemalt. Loeb vahel teletekste sisse, vahel teeb kaasa mõnes lavastuses või osaleb mõnel üritusel. On ju Fred Jüssigi oma raamatutes kirjutanud lihtsa olemise mõnust ja sisemise rahu vajalikkusest. Tore siiski, kui inimene ei jää lihtsalt diivanile vedelema, vaid leiab mingi hobi. Rekkoril on selleks rattasõit ja toiduvalmistamine. 60 pluss vanuses 30–40 kilomeetrit päevas sõita on paras koormus. Olen temast veidi noorem, kuid minu distantsid jäävad 10 kilomeetri kanti päevas. Malle

Aitäh kodutunde eest

Kolisin Suurbritanniasse Walesi umbes 20 aastat tagasi armuvines. Nüüd on laps juba 16aastane ja tuleme tihti kahekesi koju.

Sõbranna kogub kõik Eesti Naised kenasti mu jaoks kokku. Milline rõõm on neid isuga kaanest kaaneni lugeda, iga sõna väärtustades. Üritan lugeda aeglaselt, et soe kodutunne, mis sõnade ja lehtede vahelt vastu vaatab, võimalikult kaua kestaks. Nendel hetkedel olen kogu hinge ja südamega jälle kodus.

Iga kord ära minnes on kohver ja süda raske. Keha liigub edasi, aga süda jääb alati Eestisse. Tahtsin lihtsalt tänada nende hetkede eest. Kairit

Kirjuta ja võida auhind!

Kõigi vahel, kes jagavad meiega septembrinumbrist inspireeritud mõtteid, loosime välja järgmised auhinnad:

· Guerlaini peanaha ja juuste noorendav seerum Abeille Royale Scalp & Hair Youth Oil-in-Serum (50 ml, 138.99);

- Sunday Timesi menuautori krimiromaan „Viimane pidu“ kirjastuselt Pegasus (21.60).

Augustinumbrist kirjutanute vahel loosisime auhinnad välja nii, et Shiseido kreemi võitis Kairit ja romaani „Inglise romanss“ Kaia. Palju õnne!

NB! Auhindade loosimises osalevad kirjad, mis on saabunud enne 13. kuupäeva. Kirjuta aadressil heidit.kaio@eestinaine.ee või Eesti Naine, Narva mnt 13, 10151 Tallinn.

Iluauhind.
Iluauhind.
Iluauhind.
Kaas.