Retseptisoovitus | Hõrk banaani-šokolaadileib, mille tainas valmib vaid 15 minutiga


Retseptisoovitus | Hõrk banaani-šokolaadileib, mille tainas valmib vaid 15 minutiga
Hooaja retseptJaan Heinmaa

Talvisel nädalavahetusel on mõnus küpsetada hiliseks hommikusöögiks šokolaadi-banaanileiba, mille tainas valmib vaid 15 minutiga. Hurmav šokolaadiaroom täidab küpsedes kogu kodu.

125 g võid
2,5 dl tumedat roosuhkrut
2 muna
3 dl toortatrajahu või nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
1 tl vanillsuhkrut
näpuotsatäis soola
3 sl piima
3 küpset banaani
1 dl metspähkleid
100 g tumedat mõrušokolaadi

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, vanillsuhkur ja kaneel. Lisa jahusegu ja piim või-munavahule ning sega ühtlaseks.
Koori banaanid ja purusta kahvliga, sega taina hulka. Haki šokolaad ja metspähklid jämedalt, lisa juurde. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud piklikku keeksivormi.
Küpseta 175kraadises ahjus 50–60 minutit. Katsu tikuga küpsust – sisse torgatud tikk peab jääma kuivaks. Lase 15 minutit vormis jahtuda ning tõsta paberi abil vormist välja restile lõplikult jahtuma. Naudi väheke jahtunult koos võiga.