RETSEPT | Grillitud ürdi-ciabattad mozzarella ja tomatitega


RETSEPT | Grillitud ürdi-<em>ciabattad mozzarella</em> ja tomatitega
Jaan Heinmaa

Suvisele grilliõhtule sobivad isutekitajateks itaaliapärased ahjusoojad ampsud. Kuumuta ürdiõliga kokku määritud saiaviile grillil mõlemalt poolt ning naudi kohe soojalt juustu ja tomatiga! Vihmasel õhtul saad neid ka ahjus valmistada.

• 1 suur peotäis lehtpeterselli
• 1 pott basiilikut
• 2 küüslauguküünt
• 3 sl oliiviõli
• 2 sl vett
• 250 g mozzarella-palle
• 4 tomatit või 100 g kirsstomateid
• 8 viilu tumedat ciabattat

Nopi peterselli- ja basiilikulehed blenderisse, lisa kooritud küüslauguküüned, õli ja vesi, surista püreeks ning maitsesta soola ja pipraga.
Poolita mozzarella-pallid ja kirsstomatid. Viiluta ciabattad ja määri ürdiõliga, grilli mõlemalt poolt umbes 1–2 minutit (või küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 7–8 minutit). Kata kuumad leivad mozzarella ja tomatiga. Jahvata peale musta pipart ja kaunista basiilikulehtedega.