Peolaua HITT | Klassikalised täidetud munad


Peolaua HITT | Klassikalised täidetud munad
Jaan Heinmaa

Täidetud munad on iga peolaua hitt. Klassikaline täidis maitseb nii suurtele kui ka väikestele. Võid aga täidisesse lisada ka vürtsikilu, krevette, oliive, kalamarja, suitsulõhet või tuunikalakonservi ning kaunistada munad peolauale panekuks täidise staarkomponendiga.



Neljale

4 keedetud muna

4 keedetud vutimuna

4 sl paksu majoneesi (nt Hellmann’s)

1 tl sinepit

soola

soovi korral veidi küüslaugupulbrit

Kaunistuseks:

kollast või punast paprikat

värsket peterselli

Koori munad ja lõika pikuti pooleks. Võta munakollased välja, pane kaussi ja peenesta kahvliga. Sega majoneesi ja sinepiga, maitsesta soola ja soovi korral ka küüslaugupulbriga. Aseta munavalgepoolikud serveerimisalusele üksteise kõrvale. Tõsta täidis teelusikaga munavalgepoolikutesse. Kaunista paprikast lõigatud kolmnurkade ja petersellilehekesega. Paku kohe või kui teed varem valmis, hoia serveerimiseni toidukilega kaetult külmas.