Helen on alati julgenud haarata kinni peadpööritavatest ettevõtmistest, hea näide on bikiinifitness. Tema vanemad raputasid selle peale pead “kas seda on vaja”. Ent Helen jäi endale kindlaks ning oleks selle spordialaga ka jätkanud, kui elul poleks olnud plaan kinkida Heleni poegadele Roben Thorile ja Marlon Freile väikevenda Joren Reid.

Pikemalt koduseks ei plaaninud Helen jääda, nii sai hoo sisse ammune muusikaalane unistus soolokarjäärist. “Tuleb ise tegutseda. Kui kaks aastat tagasi alustasin uuesti laulmisega, küsisid kõik, et miks nüüd, kus lastele keskendumine tundus kõigi jaoks loomuliku valikuna. Minu vajadus endast heli välja saada oli nii suur, et hakkasin mõtlema, millist stiili muusikat soovin esitada, kellega tahaksin teha koostööd ja võtsin siis ise produtsendiga ühendust.“ Osalemine Eesti Laulul andis Helenile suure õppetunni ja kogemuse edasiseks.
„Nexuse ajal olin ma väga noor ja mul puudus vastutus, ülesanded olid küll jagatud, aga see oli teistmoodi. Asjadesse suhtuti kergemalt. Täna mõtlen asju pikalt ette, ei saa jagada energiat sinna, kus sellel pole tulemust. Pere ja kolme lapsega on rohkelt tegemist, enam ei saa niisama ringi joosta,“ räägib laulja.

Muusika tuli Heleni ellu juba kooliajal, mil ta alustas klaveri ja plokkflöödi õpingutega ning siis liikus laulmise juurde. „Minus oli palju esinemise julgust ja tahtmist!“

Esimene töökoht pärast magistriõpinguid Tallinna Ülikoolis oli Lasteturvakeskuses kommunikatsiooni korraldades. "Noore ülikoolilõpetajana oli väljakutse võtta vastu nii vastutusrikas töö. See oli maja, kus oli 60 last vanuses 10 - 18 aastat. Nad elasid ja õppisid selles seal ja mina koordineerisin infot.“ Seal puutus Helen kokku ka raskete noorte teemaga.

Kuula saatest, millised on Heleni toitumispõhimõtted, milline eriline spordiala on teda palju mõjutanud ning mida teeb musikaalne naine lisaks laulmisele eraettevõtjana.

Jaga
Kommentaarid