"Olen palju asju saanud väga noorelt ära teha, elu on kuidagi kõik minuni toonud," sõnab Birgit intervjuu alguses. "Eks ma sain emaks pigem varem kui hiljem ning beebibuum on alles nüüd minu sôbrannade sekka jõudnud. Tunnen end seepärast veidi tõrjutuna, sest beebijuttudest olen ma juba kaugel," naerab kahe lapse ema.

"Emaks saamine ei küsi vanust ja minu elukutse juures ei olegi selleks mingit ametlikku õiget aega. Küllap mängis selles valikus rolli ka minust vanem abikaasa. Tundus õige saada kaks last järjest, nii on neil tore koos kasvada. Nüüd, kus üks käib juba koolis ja teine lasteaias, on mul taas enda jaoks veidi rohkem aega," kirjeldab laulja praegust emaduse faasi.

"Minu lapsepõlv oli ilus ja turvaline. Olen tänulik, et vanemad mind Kohilast Tallinnasse muusikakooli ning laulma tassisid. Igatsen maaidülli ning tahaks, et ka minu lastel oleks selline lapsepõlv, aga aeg on teine. Emana näen täna, et lapsi huvialaringides hoida on keeruline. Kuid põhimõte, et alustatu tuleb lõpuni viia, oma mul lapsepõlvekodust kaasa antud. Muusikakooli ma läksin ja enne sealt ära ei tulnud, kui see oli lõpetatud,“ naerab Birgit.

„Oleme Indrekuga küll muusikud, kuid meie pojal muusikageeni ei ole. Tema käib nüüd laulukooride asemel usinalt jalgpallis. Soovin, et laps õpiks oma kohustusi täitma ja nendest kinni pidama," kinnitab lauljanna. "Olen emana pigem leebe, aga konkreetsus on minus alati olemas. Minu jaoks on oluline, et lapsed ise teeksid ja ise võtaksid vastutuse. Laste isa on ka igapäevaselt nende jaoks olemas ning tema on meil see rangem pool," räägib Birgit.

Eluetapis, kus olulisel kohal on perekond, on naisel tekkinud suurem vajadus isikliku privaatse aja järele. "Mul on hommikud vabad, sellest praegu piisab. Kui aga tunnen, et vajan rohkem aega endale, eks ma siis ütlen. Rääkimine on meie peres väga oluline."

Abikaasa, muusikaettevõtja ja kontrabassimängija, Indrek Sarrap on Birgiti sõnul ehteestlaslikult veidi kinnise loomuga. "Mul on vahel kahju, et ta hoiab kõike enda sees. On normaalne tunda kurbust, mõnikord ongi elu raske, aga tal hakkaks palju kergem, kui ta sellest räägiks. Eks ma ikka üritan teda rääkima utsitada, siis saab teemad ka läbi arutatud," kinnitab Birgit.

Kuula saatest, kuidas on kulgenud Superstaari saate esimesed salvestuspäevad, mis tunne on olla kohtuniku rollis tehes valikuid sadade andekate noorte seast ja millised on reeglid, millest Birgit selles töös juhindub.

Jaga
Kommentaarid