Naisi, kes endale kogu komplekti selga heegeldanud, on meil alati leidunud, nüüd on heegelmotiivid moeareenil julge ja isegi seksika imago osa.
Pole ka imestada, liht- ja topelt­sammaste tuurides ning õhksilmade võrgutuses on palju mängu­võimalusi. Pealegi tundub heegelnõela abil kleidi meisterdamine mõnelegi lihtsam kui õmblus­töö. Rääkimata triibu­vestist või pitskraest. Suunamudijatest koolitüdrukud postitavad neid vahvaid vestikesi oma Instagrami kontodel. Küllap on nad tööõpetustunnis kohustuslikule pajalapile samba­ruudukesi külge kasvatades avastanud, et nii võib popi keha­katte saada.

Kel jaksu enamaks, katsub jõudu siiruviiruliste pikkade pükste ja topiga, mille juurde koti heegeldamine juba tühiasi. Kel kannatust vähem, heegeldab kangast kleidile vahedetailid ja mõne lillemotiivi. Viimaseid leiab külluses ka taaskasutuspoodide käsitöökastidest. Moeriide valmistamiseks sobivad nii nelinurksed lapitekimotiivid, ümmarguse pajalapi edasiarendused kui ka lihtsate heegelsammaste read.

Dolce & Gabbana

Võiks suuresõnaliselt kuulutada, et heegeldamise paindlikkus on moodus mõelda kastist välja. Või nagu kõlab üks ingliskeelne moekommentaar: “Kuna maailmas on nii palju raskusi, kuid tulevikuks vajame optimismi, on ideaalne aeg asuda värvilistest motiividest stiili looma!” Kui heegeldus tõesti me tõsi­meelsusse nii vajalikke kergemaid noote süstib, on see ju üks käepäraseid võimalusi morni meelt peletada! Ja kui trend mõne aja pärast ka vaibub, jääb käsitöö püsima.

Jil Sander
Jaga
Kommentaarid