Juulikuised köögiuudised
NELJALE
> Umbes 300 g varem grillitud kana- või pardiliha
> paar suurt peotäit rukolat või muud rohelist salatit
> 2 virsikut
Kaste:
> 2 sl oliiviõli
> 1 laimi mahl
> soola ja musta pipart
Tükelda linnuliha, pese salatilehed. Poolita virsikud, eemalda kivid ja lõika sektoriteks. Poolita sektorid, sega liha ja rukolaga. Sega väikeses kaanega purgis kastmeained ja loksuta. Nirista salatile, sega läbi ja naudi kohe.
Uus Fazeri sari Street Food on inspireeritud eri kultuuride maitsetest. Pehme Lapi leib, mis tehtud nisu- ja kaerajahust ning -helvestest, on hea pitsapõhja, takotasku ja võileivana. Leiva saad rösteris mõnusalt krõbedaks küpsetada. Peale burgerivalmistamise sobivad pehmed burgerikuklid hästi ka paljalt süüa. Veel kuuluvad sarja pehme Gruusia leib ja suured vrapid, mis on mõnusad nii pitsapõhjana kui ka täidise ümber keeratuna.
Mõlemad autorid on diabeedinõustajad. Raamatu teooriaosas õpetavad nad igapäevast menüüd niimoodi üles ehitama, et veresuhkrutaseme kõikumine poleks ülemäära suur. Raamatust leiad häid nippe, kuidas toit lastele põnevaks muuta, samuti vähendatud süsivesikusisaldusega maiuste retsepte. Hea abimees kõigile lapsevanematele, kes soovivad hoida oma pere tervist!
Avasta enda jaoks Ideafarmi uued joogi-, kastme- ja marinaadipõhjad. Rabarberi Shrub on kohalikest rabarberitest, lõhnava madara siirupist ja õunaäädikast tehtud joogipõhi, millest saad vee või mulliveega segatult vahva janukustutaja. Tervislikud on Kadaka Shrub ja Õuna Shrub – mõlemas on valge suhkru asemel kasutatud tatramett. Hõrgu tulemuse loovad grillimarinaadi ja salatikastmesse segatud põhjad, samuti sobivad need kangematesse kokteilidesse.
Salvesti mahetoorainest valmistatud Prestó suppide perekonnast leiad nüüd paprika-, herne- ja porgandisupi ka suuremates, 600grammistes pakkides. Õrnalt vürtsises paprikasupis kohtuvad paprika, bataat, tomat ja porgand, juurde sobib pakkuda krõbedat ciabatta’t ja fetajuustu. Hernesupile lisab värskust münt, supp maitseb hästi ürtide ja krõbeda peekoniga. Koorega porgandisuppi on mõnus süüa röstitud seemnete ja palsamiäädikaga. Alumiiniumivabades pakendites suppe võid soojendamiseks panna kuuma vette või mikrolaineahju, keskkonnasõbralik pakend sobib taaskäitlemiseks.
Dietrichi kohvik Haapsalu südalinnas on muljetavaldava ajalooga. 20. sajandi alguses kuulus see Dietrichi perekonnale ja oli üle linna tuntud võrratute küpsetiste poolest. Praegugi meelitab paik külastajaid eeskätt kookide ja kohviga. Suured lemmikud on pistaatsia-toorjuustukook, pavlova ja hapuka kirsiga gluteenivaba rull. Kel kõht ikka täitsa tühi, proovigu Eesti notsut ehk sealihast šnitslit saksapärase kartulisalatiga. Uudisena on menüüs külmsupp okroška. 
Suvitaja Läänes on Tori siidritalus valminud suvesiider, mille maitsed timmisid kokku Läänemaa kokad. Läänemaa, sh Haapsalu, on tänavune Eesti toidupiirkond ja kutsub avastama kohalikke maitseid! Läänemaa siidris on kokku pandud 7–8 õunasorti. Valmistamisel kääritatakse eri sorti õunad eraldi ja segatakse need enne pudelisse panekut kindlas vahekorras kokku. Hüva jooki leiab nii Läänemaa kohvikutest kui ka Haapsalu talupoest OTT (otse tootjalt tarbijale).