UUDIS Tee ise tänavatoitu!
Tee ise tänavatoitu!

Uus Fazeri sari Street Food on inspireeritud eri kultuuride maitsetest. Pehme Lapi leib, mis tehtud nisu- ja kaerajahust ning -helvestest, on hea pitsapõhja, takotasku ja võileivana. Leiva saad rösteris mõnusalt krõbedaks küpsetada. Peale burgerivalmistamise sobivad pehmed burgeri­kuklid hästi ka paljalt süüa. Veel kuuluvad sarja pehme Gruusia leib ja suured vrapid, mis on mõnusad nii pitsapõhjana kui ka täidise ümber keeratuna.

KUU RAAMAT Maire Vesingi, Merilin Vesingi “Tervist toetavad toidud. Veresuhkru­sõbralik kokkamine” Kirjastus Otto Wilhelm
Kuu raamat! Tervist toetavad toidud

Mõlemad autorid on diabeedinõustajad. Raamatu teooriaosas õpetavad nad igapäevast menüüd niimoodi üles ehitama, et veresuhkru­taseme kõikumine poleks ülemäära suur. Raamatust leiad häid nippe, kuidas toit lastele põnevaks muuta, samuti vähendatud süsivesiku­sisaldusega maiuste retsepte. Hea abimees kõigile lapsevanematele, kes soovivad hoida oma pere tervist!

TORE LEID Saaremaised shrubid
Saaremaised shrubid

Avasta enda jaoks Ideafarmi uued joogi-, kastme- ja marinaadipõhjad. Rabarberi Shrub on kohalikest rabarberitest, lõhnava madara siirupist ja õunaäädikast tehtud joogipõhi, millest saad vee või mulliveega segatult vahva janukustutaja. Tervislikud on Kadaka Shrub ja Õuna Shrub – mõlemas on valge suhkru asemel kasutatud tatramett. Hõrgu tulemuse loovad grillimarinaadi ja salatikastmesse segatud põhjad, samuti sobivad need kangematesse kokteilidesse.

TERVISLIK Mõnusad mahesupid
Mõnusad mahesupid!

Salvesti mahetoorainest valmistatud Prestó suppide perekonnast leiad nüüd paprika-, herne- ja porgandisupi ka suuremates, 600grammistes pakkides. Õrnalt vürtsises paprikasupis kohtuvad paprika, bataat, tomat ja porgand, juurde sobib pakkuda krõbedat ciabatta’t ja fetajuustu. Hernesupile lisab värskust münt, supp maitseb hästi ürtide ja krõbeda peekoniga. Koorega porgandisuppi on mõnus süüa röstitud seemnete ja palsamiäädikaga. Alumiiniumivabades pakendites suppe võid soojendamiseks panna kuuma vette või mikrolaineahju, keskkonnasõbralik pakend sobib taaskäitlemiseks.

KUHU MINNA? Läbi aegade hea
Kuhu minna? Läbi aegade hea!

Dietrichi kohvik Haapsalu süda­linnas on muljetavaldava ajalooga. 20. sajandi alguses kuulus see Dietrichi pere­konnale ja oli üle linna tuntud võrratute küpsetiste poolest. Praegugi meelitab paik külastajaid eeskätt kookide ja kohviga. Suured lemmikud on pistaatsia-­toorjuustukook, pavlova ja hapuka kirsiga gluteenivaba rull. Kel kõht ikka täitsa tühi, proovigu Eesti notsut ehk sealihast šnitslit saksapärase kartuli­salatiga. Uudisena on menüüs külmsupp okroška. 

TASUB MEKKIDA Läänemaale!
Tasub mekkida Läänemaal

Suvitaja Läänes on Tori siidritalus valminud suvesiider, mille maitsed timmisid kokku Läänemaa kokad. Läänemaa, sh Haapsalu, on tänavune Eesti toidupiirkond ja kutsub avastama kohalikke maitseid! Läänemaa siidris on kokku pandud 7–8 õunasorti. Valmistamisel kääritatakse eri sorti õunad eraldi ja segatakse need enne pudelisse panekut kindlas vahe­korras kokku. Hüva jooki leiab nii Läänemaa kohvikutest kui ka Haapsalu talupoest OTT (otse tootjalt tarbijale).

Jaga
Kommentaarid