RETSEPT | Kartuli-muretaignapõhjal lahtine köögivilja-hakklihapirukat
Toitev, kartuli-muretaignapõhjal lahtine pirukas maitseb parimalt ahjusoojana, koos värske salatiga. Soovi korral võib täidises oleva paprika asendada kahe riivitud porgandiga või kasutada selle asemel väikest ananassikonservi. Vahvaid variante mitmeid!
Põhi:
200 g keedetud kartuleid
100 g võid
3 dl nisujahu
0, 5 tl soola
Täidis:
400 g kodust hakkliha
2 sibulat
1 punane paprika
1 muna
1 dl riivitud juustu
1 dl hapukoort
soola ja musta pipart
1 dl tükeldatud lehtpeterselli või murulauku
Kate:
2 dl riivitud juustu
1 tl kuivatatud punet
4 tomatit
Riivi taignasse minevad kartulid. Vahusta toasoe või, lisa kartulid, jahu ja sool, sega ühtlaseks taignaks (seda on mugav tea köögikombainis). Vajuta küpsetuspaberiga vooderdatud 24-26 cm pirukavormi põhja ja äärtele, tõsta täidise valmistamiseni külma.
Koori ja tükelda sibulad, lõika paprika väikesteks kuubikuteks. Pruunista hakkliha väheses õlis, lisa sibulad ja kuumuta pidevalt segades mõned minutid. Lisa ka paprikakuubikud ja maitsesta soola – pipraga, kuumuta veel umbes minut, lase jahtuda. Sega juurde lahti klopitud munaga segatud hapukoor, riivitud juust ja hakitud maitseroheline.
Laota pirukapõhjale hakklihatäidis, kata kaunilt tomativiiludega. Puista peale punet ja riivitud juustu. Küpseta 200° juures 15-20 minutit.