Põhi:

  • 200 g keedetud kartuleid

  • 100 g võid

  • 3 dl nisujahu

  • 0, 5 tl soola

Täidis:

  • 400 g kodust hakkliha

  • 2 sibulat

  • 1 punane paprika

  • 1 muna

  • 1 dl riivitud juustu

  • 1 dl hapukoort

  • soola ja musta pipart

  • 1 dl tükeldatud lehtpeterselli või murulauku

Kate:

  • 2 dl riivitud juustu

  • 1 tl kuivatatud punet

  • 4 tomatit

Riivi taignasse minevad kartulid. Vahusta toasoe või, lisa kartulid, jahu ja sool, sega ühtlaseks taignaks (seda on mugav tea köögikombainis). Vajuta küpsetuspaberiga vooderdatud 24-26 cm pirukavormi põhja ja äärtele, tõsta täidise valmistamiseni külma.

Koori ja tükelda sibulad, lõika paprika väikesteks kuubikuteks. Pruunista hakkliha väheses õlis, lisa sibulad ja kuumuta pidevalt segades mõned minutid. Lisa ka paprikakuubikud ja maitsesta soola – pipraga, kuumuta veel umbes minut, lase jahtuda. Sega juurde lahti klopitud munaga segatud hapukoor, riivitud juust ja hakitud maitseroheline.

Laota pirukapõhjale hakklihatäidis, kata kaunilt tomativiiludega. Puista peale punet ja riivitud juustu. Küpseta 200° juures 15-20 minutit.

Jaga
Kommentaarid