Suvehommikuteks

PROOVI!

Selveri Köök on sulle suvilasse kaasavõtmiseks valmis küpsetanud maitsvad ahjupudrud. Valikus on nii soolaseid kui ka magusaid maitsekombinatsioone, mis sobivad hommikusöögiks, kuid ka toitvaks vahepalaks. Valmistatud kiudainerikastest täisterakaerahelvestest, hoiavad ahjupudrud kõhu kaua täis. Valikus on banaanipüree ja kakaoga, mango ja tšiiaseemnetega ning suitsukana, kodujuustu ja porgandiga puder. Lisaks saab Selverist osta vanillimaitselist riisiputru ja kergelt kaneelist hirsiputru.

HOOAJA RETSEPT Vaarika-pisarakook

Hapukas vaarika-pisarakook on hõrk suvine kohvikõrvane, mis maitseb kõige paremini jahtunult. Kasuta vaarikaid, musti sõstraid või mõlemaid.

Kaheksale kuni kümnele

Põhi:

150 g võid

1 dl suhkrut

3 munakollast

2 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

Marjatäidis:

300−400 g vaarikaid

Beseekate:

4 munavalget

2 dl suhkrut

Kaunistuseks värskeid vaarikaid


Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Sega küpsetuspulber nisujahu ja näpuotsatäie soolaga, lisa munavahu hulka. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile (23 x 33 cm). Puista peale marjad (talvel sobivad ka sügavkülmutatud marjad, ära neid enne sulata, riputa vaid väheke maisitärklist marjadele). Pane 175kraadisesse ahju (pöördõhuga) 12−15 minutiks küpsema. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks ja laota eelküpsetatud põhjale. Küpseta veel 10−15 minutit, kuni munavalgekate muutub kergelt kollakaks ja kuivaks.

Lase jahtuda, lõika ruutudeks, sõelu peale tuhksuhkrut ja kaunista värskete vaarikatega. Tasub hoida külmas, maitseb imehea ka järgmisel päeval!

vaarika-pisarakook




„Kreeka köök. Kalimera, kallis Eesti!“ Piret Põldsalu

KUU RAAMAT

Kõik sai alguse kahe inimese armastusest, ühest romantilisest Kreeka rannalokaalist ja maitsemeeli saatuslikult kõditanud imemaitsvast oliiviõlist. Otsus tegutseda tuli kiirelt. Küsimus polnud selles, kas, vaid kuidas. Nüüd tegeleb autori ettevõte eheda Kreeka talukauba toomisega eestlaste toidulauale. Raamatust „Kreeka köök. Kalimera, kallis Eesti!“ leiad 25 lihtsat ja ehedat kreekapärast retsepti.

kreeka köök, raamat

Suvine üllataja

TORE LEID

Wöselilt on välja tulnud uus suvine üllataja – päikseliselt maheda maitsega, värskusest pakatav ja jahutav Rabarberi-Vaarika Shrub. Tema sõsar on Virgin Mojito Shrub, mis on juba populaarsust kogunud nii tuntud kokteilimeistrite kui ka koduses kasutuses. Mõlemad istuvad kui valatult igasse kokteili ja mocktail’i. Wösel soovitab lihtsat retsepti: vala 50 ml shrub’i klaasi põhja, lisa soovi korral jää ja vala peale 300−350 ml mullivett. Kraadiga rüüpe valmistamiseks lisa heledat rummi või džinni.

Uued värvid!

UUDIS

Santa Maria pakub uusi värvilisi köögiviljatortiljasid: nisutortilja porgandiga ja nisutortilja peediga. Tooted sisaldavad 30% kasulikku köögivilja, millest ka tortiljade tore värv. Mõlemad sobivad suurepäraselt nii vrappide, quesadilla’de, takode kui ka burritode valmistamiseks ning on ühtmoodi maitsvad nii külmalt kui ka soojendatult. Ei sisalda lisatud suhkruid ega säilitusaineid.