Eesti Naise kõige esimene number ilmus 1924. aasta mais, vahetult enne emadepäeva. “Läbi sajandi on Eesti Naine olnud justkui ajastu dokument,” ütles ajakirja tänane peatoimetaja Heidit Kaio. “Wabariigi ajal Eesti Naine, siis Nõukogude Naine (1952–1989) ja edasi taas Eesti Naine, talletamas oma aja märgilisi persoone ja sündmuseid.” Kaio lisas, et eesti naine on jõud, kellel seisab meie ühiskond.   

Margi trükitiraaž on 18 000 ja hind 1.30 €.

Uue postmargi esitlus toimub homme, 25. aprillil Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses algusega kell 13.00.  Kõik ajakirja Eesti Naine sõbrad ja filateeliahuvilised on oodatud pidulikust hetkest osa saama. 

Liitu üritusega ka Eesti Naise Facebooki lehel.

*

Iga ilmuva postmargiga antaks välja esimese päeva ümbrik, mis on uue postmargi jaoks kujundatud ümbrik. Ümbrikule kleebitakse postmark või postmargid, mis kustutatakse esimese päeva templiga. Esimese päeva templit kasutatakse ainult konkreetse uue postmargi kasutusele võtmise päeval postmargi kustutamiseks.

2024. aastal annab Omniva välja paarkümmend postmarki tähistamaks olulisi teemasid ja väärikaid sündmusi meie riigis ning ühiskonnas. Alates aprillist 2023 on Omniva postmargid trükitud paberile, mis omab Forest Stewardship Councili (FSC) vastutustundliku metsanduse märgist. FSC märgis tõendab, et paberi tootmiseks kasutatud puit pärineb vastutustundlikult majandatud metsadest ja selle juures on jälgitud majanduslikke, keskkonnaalaseid ja sotsiaalseid aspekte. 

Jaga
Kommentaarid