Minu jaoks on Eesti Naine ajatu väljaanne, kuna olen sellega koos üles kasvanud ja pidev lugeja tänini. Isegi mu esimese jõuluvanale õpitud luuletuse seitsmekümnendate keskel, kui olin 4–5aastane, leidis ema just teie ajakirjast ja see on mul senini sõna-sõnalt peas. Siis oli väljaande nimeks küll Nõukogude Naine, kuid oma sisult pakkus ta ka toona huvitavaid lugusid, toredaid retsepte ja trendikaid moenõuandeid, mida iga kuu pikisilmi postkasti oodati. Mäletan, et meie kodus seoti kõik aastakäigud ilusti nööriga kokku ja hoiti alles. Seda juhuks, kui mõnest varasemast numbrist oli vaja mingit retsepti või lõikelehemustrit otsida. Ahju tulehakatuseks või niisama prügikasti ei sattunud Eesti Naise numbrid kunagi. Sellest saab järeldada vaid üht, et Eesti Naine on läbi aegade olnud väärtusega ning hinnatud ajakiri nii noorte kui vanade seas. Soovin siiralt, et Eesti Naise tublidel tegijatel jätkub jaksu ning ideid ka edaspidi seda Eesti parimat ajakirja välja anda. Sa oled alati oodatud. Maida Michelson Mustveest

Äratundmisrõõm

Iga kord, kui läheme perega maale, leian laua alt uue Eesti Naise numbri, mille siis kohe kärmesti haaran ja lugema asun. Iga kord leian ka loo, mis minuga sarnaneb: seekord Mari Jürjensi oma. Ka praegu tunnen, et olen väga-väga rahutu ja väga väsinud. Kevadeks on lihtsalt kogu energia kadunud. Samuti pole võõras ärevus, mis mind igapäevaselt külastab.

Ma tean, et see on mööduv, lihtsalt pean endale aega andma, sest aeg on see, mis aitab. Praegu leian end samuti mõtlemast, mida ma üldse tahan. Kas see, mida ma teen, toidab mind või teen seda selleks, et olla kellelegi meele järgi?

Samuti olen kriitiline enda suhtes. Tahan, et kõik oleks korras, ja olen end sellega palju nüpeldanud. Mis siis, kui kõik pole alati üdini ideaalne, mis sellest saaks? Käisin hiljuti reisil ja sain eemale igapäevastest kohustustest, rutiinist jne. Oi kui hea oli olla „põssa“: ei teinud ma voodit, ei olnud ka riided puu peal... Väga lahe tunne oli: võiks öelda, et vabastav!

See, et samu tundeid on ka teistel inimestel, rahustab mu maha. Kõik, mida kogeme, teeb meid paremaks, õpetab ja annab elule uue suuna: selleks on lihtsalt aega vaja. Mari

Kõige sügavamalt puudutas mind artikkel Mari Jürjensist „Hingerahu ja -rahutus“. Mind liigutas Mari Jürjensi avameelsus ja taktitunne, kuidas ajakirjanik nii hella ja tundlikku teemat sõnadesse valas. Selles loos on peidus Eesti Naise tugevus: rääkida olulistest, erilistest teemadest ja teha seda inimlikult, liigutavalt, südamlikult. Niisugust heatahtlikkust ma teistes väljaannetes paraku ei näe.

Mulle meeldisid ka moeleheküljed. Olen Anna Kaneelina fänn, austan tema loomingut. Tore oli teda moeseeria fotodel kohata. Heatahtlikkust tajusin ka moelugu lugedes. Prantsusmaa esimene leedi Brigitte Macron on küll 70, kuid ta teab, mis talle sobib, ja miniseelikus ei mõju ta naeruväärselt. Naised vajavadki julgustamist, head sõna, et iseendas kindlust saada. Tore oli lugeda ka Kaire van der Toorn-Guthani tähelepanekuid hollandlaste seelikupäevast – et kevad algabki siis, kui naised seelikutes tänavatele tulevad. Ma ei olnud sellest varem kuulnud, pilk maailma rikastab.

Lia Virkuse retseptid arhiveerin tulevikuks, usun, et ahjukana köögiviljadega proovin õige pea järele! Edu ja jaksu toimetajatele! Nelli Tartust

Ägedad fotod!

Tahan kiita Aivar Kullamaa fotoseeriat! Nii lahe vaadata ja meenutada, millised olid meie 1990ndad! Mulle tundub, et pildiliselt ilusamad kui praegu. Enam ei tehta vist eriti nii glamuurseid ja suuri fotoseeriaid? Igal juhul täitsa nagu välismaa ajakirjast. Beatrice alastifotot ajakirja kaanel täitsa mäletan. Veronika

Kirjuta ja võida auhind!

Kõigi vahel, kes jagavad meiega mainumbrist inspireeritud mõtteid, läheb loosi kaks väärtuslikku auhinda:

> Diori kultuslik parfüüm J’Adore Parfum D’eau (Rivieralt, 50 ml 124.-), mis on ühtaegu värske ja lilleline, sobides ideaalselt kevadesse;

> seksuoloog Kristina Birk-Vellemaa jõustav ja hariv raamat „Sekspositiivseks“ (Helios, 24.99).

Aprillinumbrist kirjutanute vahel loosisime auhinnad välja nii: Lia Virkuse uhiuue kokaraamatu võitis Nelli ja Eesti Naise pusa saab Mari. Palju õnne!

NB! Auhindade loosimises osalevad kirjad, mis on saabunud enne 12. kuupäeva! Kirjuta aadressil liis.auvaart@eestinaine.ee või Eesti Naine, Narva mnt 13, 10151 Tallinn.

Kirjade auhinnad.

Eesti Naine reisib

Kui viibid võõrsil, võta Eesti Naine pihku ja klõpsa pilt. Saada see toimetusele – näiteks liis.auvaart@eestinaine.ee. Kaasalööjate vahel loosime välja Eesti Naise meeneid!

Eesti Naine  Berliinis.
Prantsusmaal.
Tenerifel.

Jaga
Kommentaarid