Lia Virkus, köögitoimetaja: Mõnus maitseelamus Pärnust

Suvepealinna Pärnusse puhkama minnes tasuks endale lubada üks kaunis ja maitsev pärastlõuna-õhtusöök  restoran „Hea maa“ suveterrassil,  vihmase ilma korral ka siseruumides. Ütlemata mõnusa menüüga ja suurepärase teenindusega söögikoht Pärnu vanalinnas, raekoja hoovis. Puhtale toidule ja maitsetele orienteeritud restorani köögis toimetab peakokana Virkko Vendla.

Mida kindlasti proovida tasuks? Suupistevalikut kahele, mis sisaldab poppurriid peakoka kõige parematest paladest (ka pildil), enamus eestimaise päritoluga. Talleliha maitseb hõrgult ja lõpetuseks üks Tiramisu lillepotis. Endale meelepärast kõhutäidet leiab igaüks. Eestimaised Tori Jõesuu Siidritalu naturaalsed õunasiidrid on väärt kaaslased nende roogade kõrvale!

 

Aita Kivi, peatoimetaja: Veeda juuli kodumaad avastades!

Üllatus-üllatus – aga ikka veel leidub eestimaalasi, kes pole kordagi käinud Hiiumaal või Saaremaal, rääkimata väiksematest saartest nagu Kihnu, Ruhnu, Vormsi, Prangli, Naissaar, Aegna... Kui oled kohalike ööbimispaikade broneerimisega hiljaks jäänud, siis võta kaasa telk – telkimiskohti peaks saartel jaguma. Ehedus, looduse võimas vägi, puhtad marja- ja seenemetsad ning päevitamis- ja ujumisvõimalus on aga tagatud ka paljude sisemaa järvede-jõgede kallastel. Millal sa näiteks viimati sõitsid piki Peipsi järve äärseid ridakülasid, nautides nii Mustveest algavate eestipäraste kui Kallastelt lõuna poole kulgevate vanausuliste külatänavate lummust?

Anne Metsis, moetoimetaja: Vaimustav näitusemood

Juulis saab Tallinnas vaadata moekunsti lausa kolmel näitusel. Taaskasutusele tähelepanu juhtiv “Läbipistev mood” Katariina kirikus haakub ideeliselt kunstihoone näitusega „Idealistid“, kus eksponeeritud rõivakollektsioonis on kasutatud ära viimne kui lõikejääk ja ultuseäär. Et kunstihoonesse siseneja läbib esmalt kasutatud rõivaid täis riputatud fuajee ja trepi (ja võib sealt meelepärase kaasa võtta), peaks teadvustama, millised kasutuks muutunud riidekuhjad meid ümbritsevad. Kumu näitus “Poeesia ja spliin” kostitab aga enam kui sajandivanuse luksusmoega. Vene kollektsionääri Aleksander Vassiljevi vaimustav kollektsioon viktoriaanliku ajastu naistemoest sunnib küsima – mis on eelpoolnimetatud rõivakuhjadest alles järgmise 150 aasta pärast? 

Krista Kiin, ilu- ja tervisetoimetaja: Ammuta marjadest väge!

Mis oleks suvi ilma maasikate, mustikate ja vaarikateta? Põhjamaist päritolu marjad on rikkad vitamiinide, mineraalainete ja fütotoitainete poolest – seega kasulikud nii sees- kui välispidiselt. Vali suvisteks ilurituaalideks nahahooldustooted, mis on saanud inspiratsiooni ning koostise hõrgutavatelt marjadelt. Kosmeetikalettide tootevalikust leiab iga nahatüübi esindaja kõik vajaliku nii näonaha puhastamiseks, toniseerimiseks kui niisutamiseks.