Mai lõpus Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis avataval rahvusvahelisel näitusel esitletakse Põhjamaade moeillustraatorite värskeimat loomingut tuues kokku 21 andekat kunstnikku Eestist, Soomest, Rootsist, Taanist ja Norrast. Alates käesolevast nädalast pakuvadki nii Viru Keskuse fassaadil kui ka Viru Keskuses sees külastajatele silmailu eriilmelised moeillustratsioonid, mis juhatavad sisse maikuus avatava näituse. Viru Keskuses on esindatud valik töödest sellistelt kunstnikelt nagu Marju Tammik, Britt Samoson, Mia Marie Overgaard, Esra Roise ja Natalie Foss.

Käesolevast nädalast on Viru Keskuse esimesel korrusel end sisse seadnud ka väljapanek "Elav Läänemeri", mis räägib Läänemere minevikust, olevikust ja esitab võimalikke tulevikustsenaariumeid. "Läänemeri on noor ja tujukas ning siin suudavad kanda kinnitada vaid vastupidavaimad liigid. Vaatamata oma erisusele, on Läänemeri siiski väga habras elukeskkond, mida tuleb hoida ja kaitsta inimeste rumaluse eest," sõnas Tartu Ülikooli Eesti mereinstituudi mereökoloogia juhtivteadur Jonne Kotta. Näituse koostamist konsulteerinud Kotta soov ongi, et näituse külastaja mõtleks, kuidas läheb meie ja Läänemere ühine lugu edasi.

Viru Keskuse aatriumis näeb eelmise aasta jooksul tehtud parimaid pressifotosid. "Eesti Pressifoto 2014" näitusel saab näha Eesti pressifotode paremikku nii uudis-, olemus-, spordi- kui ka portreefotodest. Loomulikult on väljas ka "Aasta pressifoto 2014" tiitliga pärjatud Dmitri Kotjuhi foto vihmasel Vallimäel lund ootavatest Ambla suusalastest.

Moeillustratsioonide näitus jääb Viru Keskuse fassaadile 30. aprillini, "Elav Läänemeri" ning Eesti Pressifoto 2014 näitused jäävad avatuks märtsi lõpuni.