Ka uue õppehoone projekteerisid oma kooli vilistlased Koit Ojaliiv, Joel Kopli ja Juhan Rohtla ning filosoof Eik Herman KUU arhitektidest.
Siin õpib 38 õppekaval üle 1100 üliõpilase. Konkurss kooli pääsemiseks pole enam nii ulmeline kui ERKI aegadel, kuid ka mitte väike. Kõige hoogsamalt kasvab see võõrkeelsetele õppekavadele, kuhu tullakse kõikjalt maailmast. Sestap on juba valmis plaan akadeemia laienemiseks Kotzebue tänava teisel küljel asuvatele vabadele kruntidele.
Rektor märkis ka, kuidas 1960.-70. aastatel suuremaks ümberehitatud Tartu maanteel asunud kunstiinstituudi juures kasutati kehvasid materjale ja kasinaid limiite – “Kuid nii lihtsalt ja odavalt ehitatud majas võisid tudengid vabalt möllata ja ERKI peod olid legendaarsed!”
Vaatamata viimase kümnendi nurjunud ootustele ja kunstirahvast tümitanud saatuselöökidele näitasid läinud esmaspäeval uue maja sisseõnnistamisele kogunenud sajad vilistlased, õppejõud, tudengid ja külalised, et see kunagine traditsioon pole küll kuhugi kadunud.