Herbalife'i teadusnõukogu eksperdi ja toitusmisteadlase dr. Alexander Martinchuki sõnul hakkavad inimesed just kevadel oma kaalujälgimisega rohkem tegelema, vahetult enne suvehooaega. Küsitlus näitas, et enam-vähem võrdselt nii Eesti mehed (52%) kui naised (47%) on mures on kaalu pärast ning 69% eestlastest on kordki elus üritanud kontrollida oma kaalu.

"Ülekaalulisus ja rasvumine suureneb tohutu kiirusega ning sellest on saanud kasvav oht tervisele nii kogu maailmas kui ka Balti riikides. Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon ehk OECD andmetel kannatab 17% eestlastest ülekaalu all. Mida suve poole, seda enam kriitilisemalt hakkavad inimesed oma kaalunumbrisse suhtuma ning valmistuma rannahooajaks," tõdes dr. Alexander Martinchuk.

Tulemustest selgus, et 48% eestlastest tunnistas, et tasakaalustatud toitumine on parim viis oma kehakaalu kontrollida ning 35% arvates on selleks regulaarne treening. Lätis näiteks olid need numbrid 7-13% kõrgemad, mis näitab, et lätlased on rohkem nõudlikumad enda suhtes, pöörates suuremat tähelepanu oma välimusele, kehakaalule ja liikumisele kui eestlased.

Tänu teadusnõukogu eksperthinnagutele jõuti järeldusele, et tervisele ohutu ja efektiivse kaalulangetuse kõige olulisemad eeldused on igapäevane piisavas koguses valkude tarbimine (päevane kogus keskmiselt 80 g), regulaarsed söögikorrad ning eriti oluline on päeva esimene söökord – hommikusöök.

"Valgud on rakustruktuuri põhimaterjal, mis on vajalik normaalse ainevahetuse tagamiseks. Samuti on valgud üks peamiseid keha "ehitusmaterjalide" allikaid, mis moodustavad lihaseid, aga lihased on need, mis põletavad meie kehas kaloreid. Täisväärtuslik hommikusöök loob toitumismustri kogu päevaks ja aitab vältida kahjulikke snäkke ning tugevat õhtusööki vahetult enne magamaminekut, eriti oluline on see just neile, kes soovivad kaalu langetada," selgitab dr. A. Martinchuk.