Mida sina pead ideaalseks seksiks? Kas kauaaegse partneriga samaaegselt orgasmi saamist või kirglikku suhet kellegagi, keda tunned oluliselt vähem? Igal juhul kuulub orgasm mõlema variandi juurde. Sind ehk üllatab, et teadlased peavad igakordset orgasmi ohtlikuks. See väide vajab väikest selgitust.

Teadlased kutsuvad seda sunnitud orgasmiks ja tegemist pole füüsilise, vaid emotsionaalse riskiga. Vaadeldes üliõpilaste seksuaalset käitumist, leidsid teadlased, et surve igakordseks orgasmiks võib olla hävitav enesehinnangule ning suhetele. 

Seksuaalterapeudid rõhutavad, et selline surve sunnib noori täiskasvanuid nägema seksi kui eesmärgipärast tegevust ning kui eesmärgini ei jõuta, loetakse end läbikukkunuks. Tegelikkuses võiks seks tähendada palju enam protsessi iseenesest ning naudingut, mida sa koged, olenemata lõpptulemusest.

Võimetus saada orgasmi mõjutab mõlema partneri enesehinnangut. See, kes ei saa orgasmi, tunneb end olevat suutmatu ning, see, kes ei suuda oma partnerit orgasmini viia, end ebaatraktiivse ning ebaadekvaatsena. 

Teadlaste sõnum on,et seks ei peaks sisaldama eneses konkreetseid ootusi ega lõpptulemust, nautima peaks seksi kui protsessi ning ka seltskonda.