Porgandisupp ingveri ja koriandriga
Jaanuari Eesti Naises kirjutab Lia Virkus pikemalt koriandrist ja pakub kolm retsepti, kus see maitsetaim sees.
Meeldivalt vürtsikas talvesupp, kus ingver, küüslauk, kurkum ja koriander suurepärases maitsekoosluses. Puista supp serveerides üle rohke rohelise koriandriga. Soovi korral lisa valmis supile paar lusikatäit Merevaiku, see mahendab vürtse ja lisab kreemisust. Mulle endale meeldib see supp küll vaid rohke värske koriandriga.
700 g porgandeid (5–6 keskmist)
2 kartulit (u 200 g)
2 sl külmpressoliiviõli
1 tl kurkumit
1 tl karrit
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 cm tükike ingverit
1 l köögiviljapuljongit
soola ja pipart
1 pott värsket koriandrit
Kaunistuseks: röstsibulat
Pese ja koori porgandid ning kartulid, viiluta. Koori sibul ja haki. Purusta puhastatud küüslauk, riivi ingver. Haki koriander. Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õlis sibul, lisa karri ja kurkum, kuumuta segades läbi. Lisa küüslauk ja ingver, samuti porgandid-kartulid ning kuumuta segades veel mõni minut. Kalla peale keev puljong ja hauta kaane all 15–20 minutit, maitsesta soola-pipraga, lisa ka enamik hakitud koriandrist. Püreesta. Serveerides puista peale röstsibulat ja ohtralt värsket koriandrit.