700 g porgandeid (5–6 keskmist)

2 kartulit (u 200 g)

2 sl külmpressoliiviõli

1 tl kurkumit

1 tl karrit

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 cm tükike ingverit

1 l köögiviljapuljongit

soola ja pipart

1 pott värsket koriandrit

Kaunistuseks: röstsibulat

Pese ja koori porgandid ning kartulid, viiluta. Koori sibul ja haki. Purusta puhastatud küüslauk, riivi ingver. Haki koriander. Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õlis sibul, lisa karri ja kurkum, kuumuta segades läbi. Lisa küüslauk ja ingver, samuti porgandid-kartulid ning kuumuta segades veel mõni minut. Kalla peale keev puljong ja hauta kaane all 15–20 minutit, maitsesta soola-pipraga, lisa ka enamik hakitud koriandrist. Püreesta. Serveerides puista peale röstsibulat ja ohtralt värsket koriandrit.