Oma intervjuus ajakirjale Golf ütleb värske president, et ta on ennekõike meeskonnamängija ning tahab häid plaane ja mõtteid koos teiste golfiinimestega ellu viia. Paljudelt erinevatelt telejaamadelt saadud õnnitlused sellesse ametisse valimise puhul lubavad loota, et Eesti golfi tegemised jõuavad kogu maailma meediasse.

Ka kodumaal on ta juba golfiteemat jõudnud viia kultuuriministeeriumi, olümpiakomiteesse ja riigikokku ning paika on pandud neli arengusuunda: golfi kui spordiala populariseerimine Eestis; tippudele kaasaaitamine; noorte golfarite toetamine; Eesti kui golfiturismimaa tutvustamine.
"Kui kõvasti ja ka teaduslikult tööd teha, siis pole ükski eesmärk võimatu, ka olümpiale pääs. Selge see, et tippgolfis on konkurents ülitihe, aga see ongi spordi mõte," arvab Kaljuveer.

Golfipresident ütleb, et golf on suurte traditsioonidega väga põnev ja vaatemänguline spordiala, mida võivad harrastada igas vanuses inimesed. Praegu pannakse paika golfi arengukava 2020. aastani ja oluliseks peab golfi eestvedaja noorte kaasamist.

"Ma arvan, et tuleb olla nähtav, tuleb käia ka koolides oma alast rääkimas. Eeskujusid on vaja, sest noored tahavad olla kellegi moodi," arvab Marko. "Panime eesmärgiks tõusta Eestis seitsme populaarsema spordiala hulka. See on päris reaalne."

Golfiliidu president ütleb, et golf pole vaid rikaste lõbu. "Kindlasti nõuab iga spordialaga tegelemine raha, sest on vaja varustust osta, liikmemaksud maksta, osalemistasu jne. Lõpuks maksab ka sinu vaba aeg. Kõik on mõõdetav, oleneb, mida ise tähtsaks pead," arutleb Marko.

Üks tema suurimatest eesmärkidest on golfivõistluste kajastamine meedias. "Minu eesmärk on golf veelgi nähtavamaks teha ja saada teleuudiste tavaliseks osaks. Suveks on plaanid juba paigas ja alustame koostööd TV3 "Seitsmeste uudistega". Delfiga on meil suured plaanid ja väga hea koostöö, mis jätkub ka sel aastal. Sama kehtib ka Eesti Ekspressi kohta," tutvustab Kaljuveer. Samas ei kavatse Marko hüljata oma senist armastust jalgpalli.

"Igal juhul on täna Eesti golf heas seisus, sest meie tagala on väga hea ja nüüd tuleb luua neile ka vastavad tingimused," on president optimistlik.

Rohkem infot leiab ajakirja Golf portaalist SIIT