Vastab Kalevi AS-i kommunikatsioonijuht Ruth Roht:
Vastus sellele on lihtne: maiustuse kalorsus (antud juhul siis Oravake arahhis suhkrus) arvutatakse 100 grammi valmistoote kohta. Antud dražeekommis on arahhise osakaal 32%, ülejäänu on suhkrust kate.  Seega moodustub selle dražee kalorsus enamikus osas suhkrukattest ja vähemas osas arahhisest. Suhkrust katte kalorsus on väiksem kui arahhisel.

Vastab Tarbijakaitseametist Kadri Paul:
Energiasisalduse toidus arvutab tootja selleks etteantud koefitsientide järgi. Kui toote märgistusel on esitatud energiasisaldus ja toitumisalane teave, kajastuvad need näitajad ka toote tehnilises kirjelduses, mida käitlejal on toiduseaduse järgi kohustus toidu valmistamisel järgida (vt toiduseaduse § 24). Käitleja on kohustatud kontrollima toidu ja selle käitlemise nõuetekohasust ning rakendama abinõud selle tagamiseks. Rakendatavaid abinõusid kirjeldatakse enesekontrolliplaanis. Enesekontroll koos kirjalikult vormistatud enesekontrolliplaaniga moodustab enesekontrollisüsteemi. Enesekontrolli nõudeid kontrollib veterinaar- ja toiduamet.

Saada sinagi oma  küsimus aadressile info@eestinaine.ee märksõnaga «lugeja küsib» ja otsime spetsialisti sellele vastama!