1. Vali õige päevakreem!

UV-kiirte eest kaitsvad, SPF-faktoriga päevakreemid pakuvad nahale mitmetoimelist kaitset, aidates nahal lisaks päikesele hoiduda ka keskkonnasaastest ning ennetades ebaühtlase tooniga naha, pigmendilaikude ja kortsude teket. SPF-faktorit sisaldavad päevakreemid tagavad särava, klaari ja ühtlase tooniga jume. Ideaalne valik on Australian Gold Botanica sarja mineraalne toonitud päikesekaitse kreem (SPF 50) näole, mis sulandub loomuliku nahatooniga ning tulemus jääb perfektselt matt ja satiinine.

2. Jume ja kaitse ühes!

Tõhusa UV-kaitsega jumestuskreemid ennetavad naha enneaegse vananemise ja pigmendilaikude teket ning pikendavad jumestuse püsivust. Parema kaitse saab meigi alla päikesekreemi kandes. Kui jumestuskreem ei sisalda SPF-faktorit, võib segada päikesekaitsekreemi jumestuskreemi sisse. Tõsi, päikesekaitsekreem muudab jumestuskreemi tooni pisut heledamaks, niisiis tasub päikesekreemi segada pisut tumedama jumestuskreemi sekka. Meeles tuleb pidada, et kaitsefaktor muutub teise tootega segades mõnevõrra lahjemaks! Kui oled blond, heleda nahaga ja kipud päikese käes kergelt „ära põlema,“ on hea valida päikesekreem tugevusega SPF 30 või 50. Kui nahk läheb kenasti pruuniks ega kaldu päikesepõletusele, piisab madalamast kaitsefaktorist nagu SPF 15 või 25.

3. Ära SPF-iga liialda!

Päevakreemidest ja meigitoodetest päikesekaitset otsides tasub teada, et kui päevakreemis juba sisaldub SPF, ei ole oluline, et ka alus- või jumestuskreemis oleks päikesekaitse – piisab täiesti ühest SPF-iga tootest.

4. Kaitse huuli!

Ka huultele võiks valida SPF-faktoriga huulepulga või -läike, mis niisutaks ja kaitseks huuli UV- kiirte eest, pakkudes samal ajal läiget ning kerget värvitooni. Australian Gold huulepalsam (SPF 30) blokeerib nii UVA- kui UVB-kiired ning ühtlasi niisutab, toidab, kaitseb ja rahustab nahka.

5. Hoolitse ka juuste eest!

Päikesekiirguse eest vajavad kaitset ka kiharad. Liigne päevitamine pleegitab juukseid, muudab nad tuhmiks, kuivaks ja hapraks, mistõttu on juukseid raske kammida ja nad kipuvad katkema. Seetõttu tasub juustesse pihustada päikesekaitsespreid ning pestes võtta kasutusele päikesekaitse šampoon ja palsam, mis niisutaks juukseid, taastaks nende struktuuri, hooldaks lõhenenud juukseotsi ning eemaldaks meresoola ja kloori jäägid. Päikesekaitsega juuksetoodete abil ei kaota värvitud või toonitud juuksed oma läiget ega värvitooni.

6. Niisuta nahka pärast päikest!

Kuna päikesekiirgus kuivatab ja väsitab nahka, on oluline seda pärast päikesepäeva niisutada, jahutada ja rahustada. Vali vitamiinidega tooted, mis toidavad nahka, aitavad hoida selle tervet välimust ning võimendavad päevitust. Australian Gold niisutav aaloegeel aitab nahka rahustada ning päevitusjärgne kehakreem Moisture Lock toidab ja niisutab nahka, muutes selle pehmeks, siledaks ja tervisest pakatavaks.