2. Teise versiooni järgi pidi Vladimir Uljanov oma tegevuse algaastatel end tihti varjama tsaari salapolitsei ohranka eest ja elama sageli välismaal. Ta pidi kasutama võltspasse, millest üks oli Nikolai Lenini nimele ja see nimi hakkas talle meeldima.

3. On ka niisugune versioon, et bolševik Uljanov otsustas selle pseudonüümiga n-ö ära teha oma menševikust oponendile Plehhanovile, kes kasutas tihti oma tööde juures pseudonüümi Volgin.

4. On veel versioon, et selles loos ilma naisteta ei saa. Selle variandi toetajad väidavad, et Uljanov võttis oma kuulsa pseudonüümi armastatud naise auks. Armastatud naisteks on pakutud Kaasani kaunitari Jelena Leninat, Maria teatri koorilauljat Jelena Zaritskajat ning isegi Uljanovi sekretäri Jelena Stassovat.

Lugeja kommentaar:

Mõni aeg tagasi nägin venekeelsel internetileheküljel põhjalikku uurimust Lenini eluloost ja s.h. ka tema viimasest põgenemiset Vene impeeriumist.
Viimasel kiirel läände põgenemisel oli Uljanovil teada, et teda selle nime all impeeriumi piiridest välja ei lasta. Vahepeatusel Pihkvas rekvireeriti tema jaoks austusväärse Pihkva raudteeametniku Lenini pass. Sellega ta Läänes Shveitsi jõudiski ja elas.
Pihkva Lenini osa suguvõsast elas Petseri kandis. Seega jäid pärast revolutsiooni ellu. Ehk on neid Lenineid praegugi veel elus?