- valged munad

- sibulakoored

- marlit ja niiti

- mustriks: tangud, riisiterad, samblalehed jms

- äädikas, sool ja vesi

Aseta marli peale sibulakoored kõrvuti, nii, et need ulataks ühtlaselt ümber muna, kui hijem marli ümber muna keerad. Pane sibulakoorte peale omakorda kaunistuseks tangu- või riisiteri, samblalehti või muid mustrilisi elemente. Keera need tihedasti marli abil ümber muna ja seo tugevasti niidiga kinni. Pane marli sisse mähitud munad potti, vala peale külma vett. Lisa veele soola, et munad keetes katkiei läheks ning pisut äädikat, et munakoorte värv kinnituks. Keeda mune ca 15 minutit, kurna kuum vesi ja ehmata mune külma veega, et koor pärast hiljem kenasti lahti tuleks. Eemalda munade ümbert ettevaatlikult marli koos selle sisuga. Need kohad, kus olid tanguterad, riis või samblalehed, jäävad kenasti täpilised ja mustrilised.