1. Tee midagi, mida tõeliselt naudid

Olgu selleks siis laulmine, pillimäng, maalimine, sport, seks, lugemine või midagi muud. Ise tead, mis sind kõige rohkem köidab. Lemmiktegevuse harrastamine vähendab stressi ja vabastab mõtted.

2. Spirituaalne toiming

Mediteeri või kui sulle sobib, palveta. Spirituaalne tegevus lõikab sind lahti argimuredest ning värskendab vaimu. Istu rahus ja vaikuses, hinga sügavalt ning püüa visualiseerida, kuidas halb tuju sinu seest minema hõljub iga kord kui välja hingad.

3. Vaata telekat või loe raamatut

Uuringud on näidanud, et suheldes maailmaga läbi kellegi teise kogemuse, näiteks filmi peategelase või raamatukangelase omaga võib teha inimese õnnelikumaks.

4. Leia meelepärane tähelepanu eemale meelitaja

Ole pannud tähele, millega hakkad tegelema näiteks pärast tüli kallimaga. Mõni naine hakkab näiteks hoogsalt koristama - see tähendab, et sinu organism otsib ise väljapääsu tüliga tekkinud stressist. Sa võid muidugi ise valida, millise tegevusega oma mõtteid kõrvale juhtida. Võib-olla on selleks hoopis füüsiline aiatöö või shoppamine?

5. Söö midagi

Väga paljudel inimestel on tujulangus otseselt seotud veresuhkru alanemisega. Söö ruttu midagi tervislikku, sest ka rämpstoit võib tekitada depressiivset meeleolu.