Ära lase veresuhkrul langeda liiga madalale. Selleks jälgi, et toidukordade vahe ei veniks liiga pikale.

2.  Väldi liigselt töödeldud toite

Mida vähem on toite töödeldud, seda kasulikumad nad on Hoia eemal valmistoitudest, söö palju värsket, valmista söök ise.

3.  Lase oma kehal puhata

Aegajalt on mõistlik teha organismile puhastus. Õpetusi leiad nii internetist kui raamatutest. Elu näitab, et sellised puhastuskuurid vähendavad oluliselt ka magusaisu.

4.  Söö valgu-, tervislike rasvade ning fütotoitaineterikas hommikusöök

Hommikusmuutid on selleks ideaalsed. Suhkru- ja tärkliserikkad hommiksöögid on halvim variant, kuna kasvatavad erinevaid isusid, sealhulgas magusa järgi.

5.  Valgud igal toidukorral

Valgud aitavad veresuhkru kõikumisi vaos hoida.

6.  Lisa vürtse

Koriander, kaneel, nelk, muskaat ja kardemon lisavad toidule maitset ning aitavad vähendada isusid.

7.  Söö vitamiine

Sageli annab ühe või teise aine puudus märki mingi isu näol, sagedasti magusaisuna. Jälgi, et sinu toidu või toidulisandite seas on piisavalt mineraale, omega-3 rasvhappeid, D-vitamiini.

8.  Mine trenni

Võimle, tantsi, või teed joogat.  Kuidas iganes sa ennast ka ei liiguta, tõstab see energiataset ning vähendab vajadust suhkru järgi.

9.  Maga piisavalt

Inimesed, kel uneaeg kipub liiga lühikeseks jääma, püüavad seda kompenseerid muul moel, näiteks suhkru tarbimisega.

10.  Emotsionaalsed vajadused

Ka emotsionaalseid puudujääke kiputakse kompenseerima suhkru tarbimisega. Sukeldu oma tundeelusse ja otsi, kas ehk seal oleks vaja teha mingeid parandusi.

11.  Suhkur majast välja!

Ära hoia magusat käeulatuses ei kodus ega tööl. Palju raskem on süüa magusat, kui seda pole.

12.  Ära kasuta suhkruasendajaid

Need pole tervislikud. Kui asi ikkagi täiesti hull on, võid proovida veidikene Steviat, kuid üldiselt hoia neist eemale.

13.  Loe toodete etikette

Vaata, palju sisaldab toode suhkrut. Lihtne valem: 1 teelusikatäis suhkrut kaalub 4 g. Vii ennast kurssi erinevate magustajatega: agaav, maisisiirup, fruktoosisiirub, sukroos, dekstroos, mesi jne on kõik suhkrud.

14.  Peidetud suhkrud

Suurem osa süsivesikuid, mida me igapäevaselt sööme (saiad, leivad, pasta jne), on rafineeritud ning käituvad kehas samamoodi kui suhkru, mistõttu tasuks neid tarboda tagasihoidlikult.

15.  Joo palju vett

Vahel aitab nii lihtne asi kui vee joomine magusaisu vähendada.

16.  Söö üks puuvili

Kui on ikka hirmus magusaisu, siis vähemalt pane kõrvale šokolaad ja võta selle asemel üks tervislik puuvili. Ikkagi väike võit!