Väga avatud inimene
Gottini jõudmiseks ei pidanud Makarov palju vaeva nägema, sest neil on Prahas ühised tuttavad. Gott oli meelitatatud, et inimene Eestist soovib temast kirjutada ühe peatüki oma tulevasse raamatusse.
Nad vestlesid vene keeles, sest Gott räägib väga head vene keelt. Lisaks räägib ta peale emakeele inglise, saksa ja slovaki keelt. Laulab ta aga 30 keeles. Ühe laulu esitab ta ikka selle riigi keeles, kus ta kontserti annab. Makarov arvab, et oma kuulsat hitti "Lady Carneval" on Gott esitanud pea kõigis Euroopa keeltes.

"Ta on külalislahke, heatahtlik ja väga avatud inimene," meenutab Makarov. "Ma olen paljude lääne tähtedega kohtunud. Nad on äärmiselt reserveeritud, vastavad korraga ainult konkreetsele küsimusele ja kontrollivad iga oma väljaütlemist. Pealegi on nad harjunud intervjuusid andma raha eest. Gottis oli tunda avarat slaavi hinge."

Ehitas 1970ndatel endale lossi


Gott sa laulmisega rikkaks juba sotsialistliku korra ajal. Rahvusvaheline menu tagas suured sissetulekud. 1966. aastal sõlmis temaga lepingu suurfirma Polydor, mis andis kuni 2000. aastani välja Gotti 125 albumit ja 72 singlit saksakeelsetes riikides. Muide, Gott esindas 1968. aasta Eurovisioonil Austriat lauluga "Tausend Fenster" ehk "Tuhat akent" ja sai 13. koha.

Gotland

Tšehhoslovakki valitsus ei võtnud lauljatelt honorare ära nagu Nõukogude valitsus, et esinejatele siis ise palka maksta. Juba 1970ndatel ehitas Gott Praha mäekünkale lossi, mida hakati kutsuma Gotlandiks. See on väga ilus ja sealt avaneb imeline vaade Praha linnale.
Seal lossis Karel Gott Makarovi vastu võttiski. Ise ta seal enam ei ela, vaid see on n-ö tema majamuuseum, kuhu on vaba sissepääs kõigile soovijatele. "Neli aastat tagasi kinkis ta Gotlandi Tšehhi riigile," ütleb Makarov.

Suur armastus 37 aastat noorema naise vastu
Gotlandist ärakolimine on seotud ka suure muutusega laulja isiklikus elus. Gotlandis käis palju külalisi ja laulja korraldas seal suuri vastuvõtte. Lauljat nähti aastate jooksul koos erinevate naistega, aga kusagil sajandivahetusest alates vaid ühe naisega.
2002. aastal kolis Karel Gotti uus kaaslane Ivana Macháčková Goti villasse elama. 2006. aastal sündis Karel Gotti kolmas ja Ivana esimene tütar Charlotte Ella. 2008. aasta jaanuaris nad abiellusid Las Vegases, kus Gott oli kakskümmend aastat tagasi New Frontier hotelli kasiinos kuus kuud järjest igal õhtul esinenud. Samal 2008. aastal aastal sündis neil teine ühine tütar Nelly Sofie.

Ivana

Lauljast 37 aastat noorem Ivana on olnud modell ja Tšehhimaal Euroopa või Hollywoodi filme tegevate näitlejate iskilik assistent ja mänedžer. Ta on teinud ka produtsenditööd ja mänginud väiksemaid rolle. Veel on ta tuntud selle poolest, et USAs elamise ajal oli ta kaks aastat koos Michael Douglasega, enne kui too Katherine Zeta-Jonesiga abiellus.

Ivana sündis siis, kui laulja töötas oma albumi kallal "Karel Gott 1976". Ivana on aga esimene naine, kellega Gott oli valmis ühe katuse all elama ja kellele ta andis oma villa võtmed. Ivana emast sai villas koduabiline.
Nüüd soovivad nad maksimaalselt privaatset eraelu. Enam ei tea iga prahalane, kus Gott elab, sest uue kodu tahavad nad hoida endale ja lähematele tuttavatale.
Varasematest kooseludest on Gottil kaks täiskasvanud tütart Dominika ja Lucie.

Kiitis Venemaa publikut
Gott rääkis Makarovile, et ta on oma riigi patrioot ja ta pole kunagi mõelnud välismaale kolimisest. Veel rääkis ta, et armastab väga slovakkia kultuuri ja et nende temperament on talle isegi tšehhide omast lähedasem. Slovakid on tšehhidest avatumad ja temperamentsemad ning selline oli Makarovi jaoks ka Karel Gott. Võib-olla selle avatuse ja temperamendi eest kiitis Gott väga ka Venemaa publikut ja ütles, et teda pole kusagil nii soojalt vastu võetud kui Venemaal. "Muidugi on ta ka kodumaal väga populaarne, aga ta rääkis, et kui tavaliselt tuleb esinemistel aplaus ikka lõpus, siis Venemaa publik hakkab juba kontserdi keskel aplodeerima ja püsti tõusma," ütleb Makarov.
Väga edukad kontsertturneed on Gotil olnud ka Saksamaal ja Austrias ning Hiinas ja Jaapanis.

Tunnetab hästi vene romansse
Gott on pärit proletaarsest perest ja pärast kooli töötas ta trammidepoos elektrikuna. Laulmine meeldis talle siiski lapsest saati ja 18aastaselt käis ta esimest korda talendiotsingu konkursil, aga edutult. Ometi sai ta mõne aja pärast juba töökoha džässikohvikus, kuid otsustas saada profesionaalseks muusikuks ja läks õppima konservatooriumi.

Tema esimene õpetaja Praha konservatooriumis oli venelanna, kes emigreeris Nõukogude Liidust juba 1938. aastal. Tema õpetas Kareli laulma vene romansse ja kuna mees sai selle tunnestuse kätte nii noorelt, siis ilmselt Venemaa publik mõistab, et laulja tunneb nende laulude hinge, mitte ainult ei kanna laule laval ette. Vene romansid olid üldse esimesed laulud, mida Karel laulma õppis. Makarov rõhutab, et välismaalasel on romansse raske esitada, sest seal ei ole tähtis ainult meloodia, vaid ka sõnum, mis peab keele kaudu publikuni jõudma.

Ka Gotti esimene suur turnee toimus 1962. aastal Venemaal, ta pole seda unustanud ning Venemaal pole teda unustatud. Näiteks tema 1977. aastal Moskvas välja antud plaati müüdi 4,5 miljonit. 2013. aasta detsembriski oli Gott Moskvas ja esines elus esimest korda uusaastaprogrammis "Goluboi Ogonjok", mis salvestati varem.
"Paljud venelased räägivad, et parimad vene lauljad on Karel Gott ja Anna German, kes oli poolatar, aga mõlemad olid Nõukogude Liidus väga tuntud," muigab Makarov. German suri 1982. aastal, aga Gotti kuulsus jätkub ka iseseisval Venemaal.

Loss on kõigile avatud
Aga tagasi Gotlandi juurde. "See on nagu Disneyland või Elvis Presley Graceland. 50 meetri pikkuses saalis seintel on kõik tema plaadid, mis kogu maailmas välja antud. Stendidel ja modellide seljas on tema esinemisriided. Kapid on täis riideid. Lossis on tema vahakuju. Kõikjal on tema asjad. Külastajal jääb niisugune mulje, et see on elumaja, et peremees on kusagil majas või välja läinud ja tuleb õhtul tagasi," räägib Makarov. Tavalisest muuseumist erinev on ka see, et kõike võib puudutada ja külastaja saab ka Gotti esitusi kuulata.

Karel Gotti elu kolmas suur armastus lisaks laulmisele ning Ivanale ja tütardele on maalimine. Tõsisemalt hakkas ta maalima 1990. aaastal, kui mõtles lauljakarjääri lõpetamisele. Tema esimene suur näitus oli 1992. aastal Prahas. Hiljem käis näitus veel Berliinis, Moskvas, Münchenis, Viinis ja Bratislavas.
Miks Karel Gott laulmist ei lõpetanud? Ta korraldas 1990ndal suure hüvastijätutuuri Euroopas, aga kontserdid olid nii edukad, et ta ei suutnud oma publikut jätta. Ta lõi hoopis oma agentuuri GOJA, mis korraldab ta kontserte ja annab välja plaate.