1.  Tänu

Tänu selle eest, mida sa teed, mis sul on. Kirjuta igapäevaselt üles asjad, mille eest on sul põhjust olnud olla tänulik sel päeval, nii suured kui tühiseimadki. Selle asja mõte on pidada meeles, et meie aju on häälestatud rahulolematusele – see on ürgaegadest pärit ellujäämistaktika, millega pole tänapäeval enam midagi peale hakata. Suuremal osal meist on katus pea kohal ning piisavalt söögipoolist, kuid ikkagi keskendume sellele, mis meie elus valesti on. Muuda seda instinkti keskendudes tänulik olemisele. Päevik on just sobiv tööriist selleks. Äris ja eraelus õnnestumiseks tuleb näha võimalusi just seal, kus teised näevad probleeme.

2.  Maitse

Väga lihtne ja oluline harjumus on maitsemine. Psühholoogias räägitakse sageli elu maitsmisest. Seega, kui jood tassikest kohvi, ära mõtle samal ajal kirjadele, mis on su arvuti postkasti saabunud, vaid tunneta kohvi maitset. Maitse oma keskkonda. Kui oled teekonnal läbi oma elu ning maitsed tuuleõhku, autosõitu, vestlust ja laste kasvatamist, saab elu palju rikkamaks.

3.  Töö, millel on tähendus

Kolmas oluline tegur õnnelikkuse juures on leida töö, millel on tähendus või veelgi enam – leida oma tööle tähendus. Töö on lihtsalt töö, kui sa ei omista sellele tähendust. Kuid iga töö võib olla tähtis, võimalus näidata oma andeid ja oskusi. Iga tööga võid sa olla kellelegi vajalik või abiks, oled sa siis koristaja, õpetaja või astronaut. Leida oma tööle tähendus nii, et igast päevast saaks missioon, on suur õnne allikas.

Keskendu neile kolmele harjumusele iga päev. Aja kulgedes saavutad sel moel imelisi tulemusi.

Allikas: Robinsharma.com