Põhjuseid investeerimiseks on erinevaid, näiteks soov pensionipõlves normaalselt ära elada. Kristi Saare nentis, et uuringute järgi olulisimaks tagatiseks elamisväärseks pensionipõlveks peavad eestlased kinnisvara ehk kodu, kus praegu elatakse, mõtlemata, et keegi peab seda kinnisvara ka hooldama, tasuma kütte ja elektri eest. Teisena loodetakse oma lastele, keeldudes nägemast realistlikku elu, kus rahvastik vananeb, pensioniiga tõuseb, peres kasvab keskmiselt 1,6 last kahe vanema peale ning koht vanadekodus maksab 700 eurot kuus. Pensionipõlve kolmandaks lahenduseks peavad eestlased jalapealt lahkumist siit maailmast kohe kui pensionipõlv saabub.

Kristi Saare sõnul nõuab kinnisvarasse investeerimine aga raha, aega ja teadmisi ning siin on võimalik ka raha kaotada. Unustada tasuks ka pankade erinevad hoiused ja kindlustused, kus kõrgete teenustasude tõttu võid hiljem raha saada kätte vähem kui investeerisid. Kõige enam tasub Kristi Saare sõnul investeerimismaailma mitte mõistval inimesel raha kasvama panna passiivselt aktsiafondidesse ning vähesel määral ka ühisrahastusse. Investeerida tasuks 20% oma igakuistest sissetulekutest. Kindlasti tuleks arvestada ka riskidega. Kristi Saare ise alustas investeerimist oma õpetajaameti 600-eurosest brutopalgast, investeerides esmalt 10 eurot kuus. 

Kui soovid kontrollida oma rahaasju, mitte lubada rahal kontrollida sind, tasuks kindlasti tutvuda ka Naisinvestorite klubiga ja külastada nende Facebooki-lehte.