Salvesta omale telefoni, CD-le või arvutisse kaust positiivsete ja rütmikate lemmiklauludega. Kuula neid ärgates, autos. Sega neid täisteraviljahelveste või pudruga. Lemmikmuusika, pähklid ja täisteraviljad annavad sulle hea energia kogu päevaks.

2.  Nimekiri kohustustest

Koosta nimekiri oma kohustustest, millega peaksid või tahaksid päeva jooksul toime tulla ning sea need tähtsuse järjekorda. Nii on sul kõik ülesanded silme eest ning sul ei tiksu kuklas tunne, et midagi jäi justkui tegemata. Alusta olulisematest kohustustest, siis ei teki stressi, kui kõike teha ei jõua.

3.      Otsi motivatsiooni kehalisteks harjutusteks

Võlusõna on endorfiinid. Kogu energiat banaanist või pane mängima innustav muusika. Tee see esimene samm, ülejäänu läheb juba kergemalt.

4.  Usu endasse!

Kirjuta üles oma oskused ja saavutused. Oled võimekas ja suudad. Vahel on vaja olla lihtsalt järjekindlam.

5.  Hüppa üle uimase pärastlõuna

Päeva teises pooles, pärast lõunasööki on sageli väga keeruline end uuesti käima tõmmata ning produktiivne olla. Tee töökaaslasega kiire kõnnak õues või kõnni kõige kõrgemale korrusele ja tagasi. Näidake töökaaslastega üksteisele venitusharjutusi, mis aitavad keha unisusest üles ärgata.

6.  Pikenda nädalavahetust

Miks mitte kohtuda sõpradega just esmaspäevaõhtuti. Minge kinno, kohvikusse, mängige lauamänge.

7.  Unusta rammus lohutustoit!

Katseta selle asemel põnevaid salateid valmistada, mida sa varem teinud pole, samuti värskeid smuutisid.

8.  Ära veeda tööpäeva lõppu kodus diivanil!

Tule bussist, trammist või rongist maha paar peatust enne kodu ning jaluta veidi. Jõuad koju värskema ning tegusamana. Õhtu on palju mõnusam.

9.  Ära luba pühapäeva-tundel oma nädalavahetust rikkuda.

Kõik tööinimesed on kursis selle tundega, mis tekib juba pühapäevahommikul: kohe on see päev läbi ja algab töönädal.  Selleks leia igal nädalapäeval aega ka enda jaoks. Lisaks, kui teed sõpradega midagi aktiivset juba neljapäevaõhtul, tundub ka nädalavahetus pikem.