2. septembri õhtul kell 19 algab välilaval ooperi- ja balletigala, mida dirigeerivad Vello Pähn, Jüri Alperten ja Lauri Sirp, esinevad Heli Veskus, Helen Lokuta, Mart Madiste, Rauno Elp, Priit Volmer ja rahvusooperi koor ning orkester, teatri balletisolistid ning Eesti Rahvusballeti trupp.

3. septembril kell 12–15 on kavas traditsiooniline laadapäev, kus kolmetunnise kontserdi käigus antakse ülevaade kogu algavast hooajast. Kontserti juhatavad Estonia teatri dirigendid, esinevad nii ooperi- kui balletisolistid, ooperikoor.

Tihe programm on laadapäeval ooperialal, kus esinevad solistid Reigo Tamm ja Kadri Kipper,  valitakse konkursi korras uusi ja ägedaid ooperilauljaid.

Balletialal toimuvad näidistunnidMarina Kesleri ja Elita Erkina juhendamisel, esinevad Marta Navasardyan, Oliver Jahelka, Nanae Maruyama ja Adam Ashcroft, tutvustatakse balletikostüüme ning oma oskusi näitavad Tallinna Balletikooli õpilased ning vilistlased. Kõik osalejad jagavad autogramme.

Lastealal on avatud näitus kostüümi- ja dekoratsioonikavanditest („Karlsson katuselt“, „Buratino“, „Tuhkatriinu“). Balletihuvilised saavad proovida varvaskingi ja balletiseelikuid ning meisterdada printsessikroone. Kostüümikunstnik Triinu Pungitsa kavandite järgi valmistatakse üheskoos muusikali „Buratino“ pabernukud. Kohal on tegelased lastelavastustest „Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi“ ning „Pipi Pikksukk“.

Kostüümialal on hea hinnaga müügil kärutäite viisi teatrikostüüme. Toimub estoonlaste kirbuturg, õnneloosis võidab iga loos ja fotoalal saab oma laadaseikluse jäädvustada. Avatud on kohvikud. Laadaprogramm on külastajatele tasuta. Vihma korral toimub üritus majas sees.