1. Ärka vara

Nii on sul piisavalt aega kõigiks tegevusteks. Vara ärgates saad teha ära ka vajalikud isiklikud toimetused, nii ei võta need ära olulist osa sinu tööpäevast. Kui oled väikeste laste vanem, siis ärka enne teisi, et saaksid piisavalt aega iseendale.

2. Mediteeri. Alusta 5 minutist.

Meditatsioon aitab sul vaigistada meeled ning alustada päeva positiivse energialaenguga. Algaja mediteerijana alusta 5 minutist ning järk-järgult kasvata seda aega poole tunnini. Mediteerimine aitab sul selgusele jõuda ka paljudes küsimustes ja probleemides, mis näivad keerulisena. Paika saavad prioriteedid. Tajud, et kirjus ja lärmakas maailmas on ka vaikust ning rahu.

3. Motiveeri ja arenda ennast

Tegele isikliku arenguga juba varahommikul, enne tööpäeva. Loe arendavaid raamatuid, vaata videosid. Ka kõigest 15 minutit hommikul sellega tegeledes laeb see sind uue, inspiratiivse energiaga. 

Valik võimalikku kirjandust:

Rhonda Byrne "Maagia"

Eckhart Tolle "Siin ja praegu. Kohaloleku jõud" ning "Siina ja praegu. Kohaloleku harjutused"

Anthony Robbins "Sisemine jõud"

Jack Canfield "Võti"

4. Tangi ennast - hommikusöögis peitub jõud

Sinu päeva edukus sõltub väga paljus sellest, mida hommikul sööd. Hommikusöök olgu tervislik, toitaineterikas ning peab säilitama täiskõhutunde pikaks ajaks. Selleks sobivad valgurikkad ja täisteratoidud nagu muna, kreeka jogurt, müsli, täisteraleib, kinoa jne.

5. Füüsiline aktiivsus

Trenn hoiab tervena mitte ainult keha, vaid teravdab ka vaimu. Treenimine äratab keha ning toob vereringesse hapnikku, käivitades sind terveks päevaks. Uuringud näitavad, et parim aeg trennitegemiseks on just hommikul. Kui sul pole aega või võimalust minna treeningklubisse, siis tee kodus pisut jõutreeningut omaenda keharaskusega. Erinevad videod õigesti treenimiseks leiad siit. 

6. Ainult tähtsad kirjad

Ära kuluta hommikust aega kirjavahetusele. Viska postkastile pilk peale ning vasta ainult vältimatutele kirjadele. Ülejäänutega saad tegeleda õhtupoolikul. Meilivahetus, sotsiaalmeedia ja internet on kõige suuremad ajaraiskajad.