Song Yao, uuringut juhtinud teadlane New Yorgis asuvast Roswell Park Vähiinstituudist selgitab, et D-vitamiini taseme tõstmisega seostatakse 30% suremuse vähenemist pärast diagnoosi saamist.

Uuringuga tehti algust aastal 2006, selles jälgiti naisi, kelle keskmine eluiga oli 59 eluaastat ning kelle pahaloomulise kasvaja diagnoosist polnud möödas rohkem kui kaks kuud. Nende tervist jälgiti nii uuringuperioodil kui regulaarselt ka pärast uuringute lõppemist.

Naised jaotati kolme gruppi, vastavalt D-vitamiini tasemele nende veres, igas grupis ligikaudu 520 haigestunut. Teadlased leidsid, et naistel kelle D-vitamiini tase veres oli madal, oli kasvaja kiiremini arenenud. Madalaimad D-vitamiini tasemed olid naistel, kellel polnud veel menopausi ning paljudel neist oli eriti agressiivne kasvaja. Naiste seas, kellel oli kõrgeim D-vitamiini tase, oli suremus 28% väiksem kui madala D-vitamiini tasemega naiste seas. 

D-vitamiini ja vähist paranemise seos oli tugevam just menopausi veel mitte läbi elanud naistel, D-vitamiini seostati ka vähki mittehaigestumisega, vähi iseloomuga ning teiste faktoritega. Teadlased siiski leiavad, et seose kinnitamiseks tuleks teha kordusuuringuid, kuna D-vitamiini ning vähist paranemisega on seotud ka teisi tegureid, näiteks seostatakse D-vitamiini puudusega ka ülekaalulisust ning sealtkaudu ka rinnavähi prognoosi.