Märgilised sümbolid ümbritsevad meid iga päev ja igal pool. Nad on kohal nii unenägudes kui ärkveloleku ajal. Mõnikord on tegemist salajaste ja siis jälle üldtunnustatud tähendusega kodeeritud teadetega, mis on meie eluga tihedalt läbi põimunud – olenemata sellest, kas me need ära tunneme või mitte.

 Teadmine, kuidas ja millal neid sümboolseid sõnumeid rakendada sõltub sellest, kuidas ja millal need teieni jõuavad. Kui te esitate küsimuse ja selle vastusena saabub sümbol, siis tutvuge sümboli tähendusega ning te mõistate saadud vastust paremini. Kui sümboolne sõnum jõuab teieni olukorras, mil te pole midagi küsinud ning te ei tea, miks see teile saadeti, vaadake taas oskussõnastikust järele, mida see tähendab. Võimalik, et tegu on sümboolse hoiatusega selle kohta, et midagi on tulemas või anti teile kerge müks, et võtaksite ühendust inimesega, kellele te intuitiivse sõnumi saamise hetkel mõtlesite. Olenevalt saadud sümbolist võib asi olla ka selles, et teil tuleb selleks, et aru saada, mis toimumas on või kuidas saadud infot kasulikult ära kasutada, mingit osa oma elust revideerima asuda.

Pidage meeles, et kõik järgmised meeltevälised sõnad ja terminid võivad olla ka väga algelise tähendusega. On võimalik, et teile saadetud konkreetne sümbol ei vajagi mingit eraldi tõlgendamist. Oletame, et te näete näiteks jalgratast. Ilmselt mõtleksite harilikult, et antud sümbol viitab füüsilisele tegevusele või isiklikule teekonnale, kuid pole välistatud, et see tähendabki üksnes jalgratast.

Intuitsiooni kasutamine aitab otsustada, mis tüüpi sümboliga tegemist on.

Ajakiri: võib viidata hetkesündmustele või vajadusele asjadega kursis olla; võib esindada vajadust välismaailmaga ühendust pi­dada; olenevalt ajakirjast võib viidata teie elu erinevatele vald­kondadele; reklaamid võivad samuti sisaldada vihjeid või olla abiks elus otsitava leidmisel.

Arvuti: kogu maailma teadmised on teie käeulatuses; võib esindada tehnoloogiat või tehnoloogia arengut; võib vihjata teie nn elu­liinile või suhtlemisviisile; võib viidata saabuvatele sõnumitele; loogikal põhinevad arvutused või põhjendused ja selgitused.

Ehted: võib viidata võimule, rikkusele või materiaalsele edule; võib olla seotud vaimsete väärtuste või elutarkusega; võib viidata suhetele, lubadustele või kokkulepetele kahe inimese vahel.

Kingitus: võib olla märgiks reaalsest kingitusest, mis teile peagi tehakse; võib kanda endas soovitust leida oma anded; võib esin­dada kingitust teispoolsuselt; võib viidata vajadusele kellelegi teisele midagi kinkida või kompliment teha; võib esindada va­jadust oma olemasolevaid andeid arendada; võib esindada saa­vutust või millegi tähistamist.

Koer: keegi, kes on truu ja lojaalne; uriseva koera nägemine võib viidata agressiivsusele; inimese parim sõber viitab tõelisele sõb­rale; „magavat koera ei tasu torkida” viitab vajadusele millestki lahti lasta ja teatud teema kordamisest loobuda; „küll koer koera tunneb” viitab konkurentsile ja agressiivsusele; võib olla märgiks selle kohta, et kõik jõuavad omad võimaluse ära oo­data.

Kruus: võib esindada kuumi jooke, nt kohv, tee, kakao, kuum sii­der; võib esindada mugavustunnet, mis kaasneb kohvitassi jaga­misega; võib viidata emotsioonide astjale; soojus tähistab õnne- ja rahulolutunnet.

Langevari: võib esindada põgenemisplaani; võib vihjata turvalisse kohta pääsemisele; võib anda märku vajadusest tempot maha võtta või õiget suunda näidata; „kuldne langevari” võib viidata millegi planeerimisele või pensionile minekule.

Nool: edasi sööstmine; kiire edasiliikumine; kiires tempos kulge­mine ja tegutsemine; otse kümnesse tabamine; märki laskmine või tabamine; sihtimine ja otsustav tegutsemine eesmärgi nimel; sirget ja kitsast rada pidi liikumine; vahetu sõnumi saamine; viitab millelegi vahetule ja tahtlikule; võib viidata põlisamee­riklastest teejuhtidele; sõnum põlisameeriklasest teejuhilt.

Peegel: võib vihjata järelemõtlemise ajale; käes on aeg peeglisse vaadata ning aru saada, mida te teete või milliseks olukord teie ümber on kujunenud; aeg enesesse vaatamiseks; võib olla seo­tud suure ego või siis vastupidi, enesehinnangu puudumisega.

Taskulamp: millelegi valguse näitamine; millelegi tähelepanu juh­timine; vajadus midagi päevavalgele tuua; särav idee; millegi otsimine; tee valgustamine; tähistab suunda või teed, mille te valite.

Vaas (lilledega): võib esindada anumat või millegi mahutit; võib vihjata vaimsusele; võib viidata emotsionaalsusele; olenevalt lil­lede liigist võib viidata konkreetsele emotsioonile; võib vihjata tšakrate süsteemile; naiselikkus.

Värav: uus idee või olukord; teise võimalusena vabanemine või pääsemine millestki, mis teie elus enam ei toimi või mis pole enam positiivne või produktiivne; võib esindada ust uue in­formatsiooni või teadmiste juurde; võib viidata võimalustele takistuste vältimiseks oma elus.

Tutvu raamatuga lähemalt SIIT!