Kui autoportree või portree on valmis, ava see VSCO cam rakenduses. VSCO on tuntud proffide tööriist just seetõttu, et erinevalt Instagramist on selle äpi filtrid oma stiililt pigem loomulikud ja meenutavad päris filmikaamera tonaalsusi. Alustuseks soovitan VSCO-siseselt tirida alla tasuta või ka mõni tasuline filtrite pakett. Esialgu võib tunduda see keeruline, kuid tulemused on seda väärt.

  • Et lisada oma portreele kirevust ja sügavust on minu esimeseks valikuks filter C1. Juba ongi foto päris tuus, kuid jätkame veidi veel.
  • Vajutage filtrile veel korra ning seadistage see poole õrnemaks, et mitte kaotada foto loomulikkust.
  • Seejärel avage funktsioon Sharpen, ning mängige foto teravusega, see toob välja silmad ja huuled.
  • Lisage veidi valgust nupuga Exposure +1.5, mitte liiga palju ning vabanege kollakatest toonidest valides Temperature ja lohistades kursorit vasemale.
  • Lõpetuseks lisame veidi kontrasti Contrast abil ja klõpsa Save to gallery ning teie foto on jagamiseks valmis.

Vilunum silm näeb, et võrreldes esialgse versiooniga on lõpptulemus ajakirja vääriline ehk nagu öeldakse – oma elu supermodell.

Toidufoto ehk foodporn
Me sööme silmadega ja selleks, et kõik ikka teaks, kuskohas parima magustoidu nautimine aset leidis, jagame hüva nõu fotode abil. Mina kasutan toidufotode tegemiseks Samsung Note 8 telefoni, mis toob roa keskme mõnusasti fookusesse, ent jätab foto ääred kergelt udustatuks. Toit võib paista erinevate nurkade alt täiesti erinev, seepärast soovitan teha mitu testpilti ja vaadata, milline neist kõige isuäratavam tundub. Fotografeerimise kuldreegel on see, et pildid tunduvad huvitavamad, kui need on tehtud selliste nurkade alt, millist inimesed tavaliselt ei näe. Seega pildista julgelt kas otse ülalt alla või hoopis kõrvalt läbi salatilehtede. Selleks, et foto aga tõeliselt isuäratav oleks, tuleks taas avada VSCO. Jällegi võib kasutada juba tuttavat C1 filtrit ning hallikas magustoit muutub värviliseks. Väga oluline nipp on see, et VSCO võimaldab teie isikustatud töötluse kopeerimist ka teistele fotodele. Selleks tuleb vajutada galerii vaates töödeldud pildile, valida Copy edits ning seejärel osutada pildile, millele tahate sama töötlust rakendada ja lihtsalt Paste edits. Nii ei pea kõiki fotosid ükshaaval töötlema ja ühes lokatsioonis loodud pildid saavad ühtse värvikeele.

Amatöör või vinge loodusfoto
Väga tihti juhtub nii, et päikeseloojang või sillerdus veekogul on meie kujutluspildis ja mälus palju võimsam kui jäädvustusel paistab. Kui keerame pilti heledamaks, kaotame ära näiteks sellise olulise osa nagu pilved. Loodusfotode töötlemiseks on kindel tegija Snapseed nimeline rakendus. Jällegi mitte kõige lihtsama menüüga ja tuleb päris palju näpuga üles-alla ja vasakule-paremale lohistada, et pihta saada, kuid asi töötab väga hästi.

  • Valisin töötluseks foto veidi hallika taevaga ja panin sellele alustuseks filtri Accentuate, mis andis taevasinisele värvi juurde.
  • Seejärel valisin Tools ja suurest menüüst Curves – kurvid on juba täitsa päris fototöötluse tööriist ja siin võib foto ära rikkuda või ülivingeks teha. Soovitan proovida õrna S-tähe kujulist kurvi ja ka niisama kaart – tumedad alad muutuvad heledamaks, ilma et tekiks valged laigud.
  • Seejärel võiks valida nupu Details ja tuua sisse veidi struktuuri.
  • Et pilt veelgi eepilisem oleks, võtaks järgmisena ette nupu Drama tugevusel 58.
  • Ja lõpetuseks uuesti Curves ning tõstame kurvi veidi ülespoole, lisades niimoodi helgust.

Korralik western ongi valmis. Kui kurvide ja sätetega mängimine tundub näpule keeruline, tasub proovida S-peni.

Pane oma kaunid fotod enda heaks tööle ja müü neid
Kui telefoni kaameraga ja VSCO ning Snapseediga on juba kätt harjutatud, tasub alla tõmmata rakendus EyeEm. Olen isegi selle äpi kaudu müünud mitmeid fotosid ning see inspireerib fotograafina edasi toimetama. Samuti sisaldab EyeEm toredaid töötlusvahendeid ning võimalusi teiste fotograafidega kommunikeerimiseks ning koostöödeks.
Mõistagi on pilditöötlus maitse küsimus, kuid kui õpid seda maitsekalt teostama, avaneb nii mõnigi sotsiaalmeedia uks või saad vähemalt paar laiki rohkem!