1. Hammusta keelde

Reeglina on avatud suhtlus ja ausus parimad meetodid töiseks suhtluseks. Kui sa aga oma ülemust ei salli, ei õnnestu sul ka lugupidavalt mittenõustuda. Seepärast on targem oma arvamust mitte avaldada, isegi kui ta seda sinult palub

2. Lase aur välja

Enese tagasihoidmine ebameeldivates olukordades tekitab su sees sisemise pinge ning see otsib väljapääsu. Selle asemel, et tahtmatult plahvatada, kolleegidega tujutseda või õhtul pere peale oma pahameelt valada, mine trenni. Eriti hästi aitab stressi puhul raske füüsiline tegevus: kickboxing, jõutrenn, aga ka puudelõhkumine.

3. Ole diplomaat

Kui sul veab, siis suurema osa ajast saad toime kahe esimese nõuande abil, ent vahel tuleb sul oma ülemusele siiski vastu astuda, eriti, kui töötate lähestikku. Seda tuleb aga teha lugupidavalt ja sõbralikult. Kindlasti oled telekast näinud, kuidas teineteisega suhtlevad kahe vaenujalal oleva riigi juhti ning kui sõbralikult nad seda teevad. Kui nemad tulevad toime, saad ka sina hakkama.

4. Vaata peeglisse

Mõtle, mis on päriselt see põhjus, miks sa oma ülemust ei salli. Kas sulle ei meeldi tema hääletoon, tema suhtumine või pole sa ehk saanud ametikõrgendust? Ole korraks endaga päris aus - vahel aitab arusaamine konfliktse olukorra algpõhjusest sul probleemiga toime tulla.

5. Pane ennast tema asemele

Mõtle, kuidas oleksid mingit olukorda lahendanud sina, arvestades, et esimeses järjekorras tuleb mõelda ettevõtte paremale tulevikule. Kas oled mõelnud ka, kes on sinu ülemuse ülemused ja mida temalt nõutakse? Pannes end oma ülemuse kingadesse võid näha maailma ka tema vaatevinklist ja teda ehk paremini mõista.

6. Dokumenteeri

Isegi kui su ülemus on liigse kontrollivajadusega, ei pea sa taluma ebavajalikku töössesekkumist ning ebaõiglast kriitikat. Dokumenteeri kõik, mis ülemus sinult nõuab ning oma tegevused. Nii saad oma ülemusele rahulikult ja viisakalt selgitada, et kõik on mustvalgelt kirjas, tehtud täpselt, nagu eelnevalt kokku lepitud või ülemuse sõnade kohaselt. See väldib olukordi, kus tunned, et tahaksid tormata tema kabinetti ja kirjutada lahkumisavalduse.

7. Saage kokku ja arutage

Kui tunned, et piir on ikka täiesti ees ning sa enam ei suuda sellist suhtumist taluda, siis ära sellegipoolest plahvata. Lepi kokku ülemusega kohtumine ning valmista end kodus ette. Kui vaja, siis kirjuta üles olulisemad punktid, mis vajaksid sinu meelest lahendust. Käitu rahulikult ja lugupidavalt. Võib vabalt olla, et su ülemus pole teadlik, et mõned tema käitumisjooned võiksid kedagi ülepea ärritada.