1.  Ära ütle neile ette, mida teha

Lase neil ise leida probleemidele lahendused, vajadusel suuna. Uuringud näitavad, et lapsed, kellele vanemad jätavad rohkem ruumi ise kogeda ja otsustada, on tulevikus vähem ärevust, depressiooni ning läbikukkumisetunnet

2.  Ära sea lastele ebarealistikke ootusi.

Täiuslikke inimesi pole olemas. Kõigil meil on oma tugevused ja nõrkused. Ära laida neid, vaid aruta läbi erinevad probleemid ja olukorrad koos lapsega.

3.  Ära hoia lapsi vati sees

Sa ju tahad, et nendest saaksid iseseisvad ja julged? Lase neil ise kogeda ja otsustada. Näita neile oma eeskujuga, et maailm pole koht, mida tuleks karta.

4.  Ära otsusta nende eest

Vähemalt mitte liiga sageli. Sinu laps pole sina. Ta valib omale ise sõbrad ning meelistegevusalad. Laps peab õppima vastutama ise enda eest.

5.  Ära pahanda, kui nad eksivad või läbi kukuvad

Kiida neid hoopis, et nad olid julged ja proovisid. Ainult need jõuavad elus kaugele, kes võtavad riske, julgevad eksida ja läbi kukkuda ega anna alla kuni jõuavad sihile. Kui laps on löödud, siis arutlege koos, mis läks valesti ning küsi lapselt, mida võiks järgmisel korral teisiti teha.

6.  Ära kiida liialt oma laste ilu ega nutikust

Kiida tehtud tööd, pingutusi, õigeid valikuid.

7.  Ära sea liialt palju reegleid

Reeglid on kindlasti vajalikud, kuid liiga palju reegleid võtavad lapselt võimaluse loovate lahenduste leidmiseks ning õppida vastutama iseenda eest.