1. Enesekindlus

Inimesed, kes on harjunud olema üksi, teevad julgemalt iseseisvaid otsuseid ja ei looda, et keegi otsustaks või lahendaks probleeme nende eest. Üksi olles on võimalik kaaluda poolt- ja vastuargumente ilma kõrvaliste segajateta ning teha parim valik või otsus sinu enda seisukohalt.

2. Üksiolemine tõstab produktiivsust

Teistega koosviibimine hägustab eesmärke ja prioriteete. Üksi olles teame täpsemalt, mida meil vaja teha on ning eesmärkide poole saab ka kiiremini ja segamatult liikuda.

3. Rohkem loovust

Igaüks on loov oma erilisel moel, kuid teiste inimestega koos viibides kipume neid jäljendama. Omaette olles puuduvad kõrvalised mõjutused ning tulemus on erilisem. 

4. Aju saab puhkust

Pidev sotsiaalne suhtlus külvab meid üle informatsiooniga. Pidev sotsiaalne müra on ajule koormaks. Üksi olles saame oma meeltel lasta puhata ning laadida, saabub selgus ja rahu.

5. Probleemid lahenevad

Vahel on vaja üksi olla, et leida lahendus mõnele probleemile. Harrastussportlased kiidavad eriti metsajooksu, kus pole üksi olles võimalik ka raamatut lugeda, televiisorit vaadata ega muid asendustegevusi leida. Nii hakkavad mõtted iseenesest jooksma ning lahendused paika loksuma.

6. Asjad saavad tehtud

Kõigil meil on nimekiri asjadest, mis vajaksid tegemist. Kuid pidevalt seltskonnas viibides, olgu need siis kasvõi vaid pereliikmed, võtab asjade ärategemine palju rohkem aega. Üksi olles jõuad palju rohkem.

7. Vähenevad stress ja ärevus

Üksi olles saad end täielikult välja lülitada, sa ei pea tegelema kellegi teise murede ega rõõmudega, vaid omaenda tunnete ja füüsisega. Keskendu ainult iseendale ja oma heaolule.

8. Saad iseseisvamaks

Üksiolemise suurimaid kasusid on, et see julgustab meid aina rohkem iseseisvalt toime tulema. Saad keskenduda isiklikule arengule, lahendada erinevaid küsimusi iseseisvalt. Nii kasvab enesekindlus ning enesehinnang.