- Ülihinnaline kingitus

Kui teie perel on rahaga kitsas, siis väga hinnaline kingitus ei tee su kaaslast rõõmsaks, vaid hoopis väga kurvaks. Võib-olla sa tahad kellelegi näidata, milleks sa suuteline oled - sõbrale, vennale, tuttavatele, kuid tõenäoliselt ei huvita see, kedagi, peale sinu enda. 

- Edasikingitud kingitus

Kingitus, mis kannab mõne firma logo või selgelt mingit märki, et kinkija ise on saanud selle eelnevalt kelleltki kingituseks, on solvav. See saadab sõnumi, et kinkija ei hooli kingi saajast tegelikult, sest kingituse tegemisel pole mõeldud spetsiaalselt saajale,vaid valitud on esimene kättejuhtuv ese. Lisaks - kes tahab kingituseks midagi, mis teisel kodus üle on jäänud ja mida ta ise ei vaja.

- Deklaratiivne kingitus

Kingitus, mis sunnib saajat millekski või kannab sõnumit, et kinkija on kingi saajaga rahulolematu, on üleolev ja solvav. Kinkides oma abikaasale kaks numbrit väiksema kleidi või pintsaku, ei sunni teda oma vormi nimel midagi ette võtma, vaid saadab sõnumi, et ta ei kõlba sellisena, nagu ta on. 

- Heasoovlik valesti sihtimine

Valed valikud on enamasti tingitud kinkija empaatiast. Kallis akneravim, apteegi kinkekaart või koerakutsikas on kõik armastust väljendavad kingitused, kuid problemaatilised või vale sõnumiga saajale.

- Passiiv-agressivne kingitus

Kingitus, mis väljendab halvakspanu ja on vaenulik, on tõeliselt õel ja kohatu. Samas tuleks neil, kes sellist kingitust kellelegi teha ihkaksid, silmas pidada, et see ei ütle midagi kingituse saaja kohta, kuid räägivad väga palju kingituse tegijast.

- Tarbeese pereliikmele

Kui kingid mõnele oma pereliikmele majapidamiseseme, mille oleksid niikuinii koju ostnud, ei saa seda kingituseks lugeda.