1.  Muretse parem äratuskell

Äratuskell, mis äratab sind leebelt ja tasapisi valjenedes, on sõbralikum ja efektiivsem. Kui kell heliseb tugevasti ja järsult, ei saa meie aju  ärkamiseks piisavalt stimulaatorit. Rahulik ja tasapisi valjenev heli umbes 10-15 minutit enne ärkamise kellaaega lõpetab unetsükli ning muudab ärkamise kergemaks.

2.  Ära lükka äratust edasi

Lühikeste intervallide kaupa magamine teeb pahuraks ning ärkamise raskemaks. Pane näiteks äratuskell voodist kaugemale, mis sunnib sind tõusma, et kell kinni vajutada.

3.  Ava kardinad

Kui sinu ärkamise ajal on vähegi juba päevavalgust, siis see stimuleerib samuti sinu aju ärkamise suunas ning mõjub antidepressivselt.

4.  Pese nägu või käi sooja duši all

Vesi ergutab vereringet ning mõjub samuti äratavalt. Kui oled pärast sooja duši veel unine, siis lõpeta veeprotseduur korraliku külma sahmakaga. See avab kapillaarid, ergutab immuunsüsteemi, vähendab depressiooni ja stressi ning äratab kindla peale!

5.  Tangi!

Su keha on olnud toiduta kogu öö. Päeva alustamine ilma hommikusöögita on kui autoga sõitmine tühja paagiga – iial ei saa kindel olla, millal kütus päriselt lõpeb. Hommikueine vähendab päevast unisust, kofeiini ületarbimist ning järgmisel ööl kvaliteetsemat und.