Kartul

Paljud usuvad, et kartul on kõrge glükeemilise indeksiga toiduaine, mis tõstab isu ning kaalu, kuid tegelikult pole see nii. Kartul on küll süsivesikuterohke vili, kuid siiski köögivili ning üks keskmises kartulis on ligikaudu 168 kcal, 5 g kiudaineid ning 3 g valku. Mõned teadlased väidavad ka, et kartulis leiduvat tärkliseühendit ei suuda inimorganism seedida.

Õunad ja pirnid

Neis puuviljades on palju kiudaineid ning antioksüdante. Uuringud on näidanud, et kõige paremini mõjub inimeste kõhus elavatele bakteritele õunasort Granny Smith, stabiliseerides ainevahetusprotsessi, tekitades täiskõhutunde ning aidates vähendada põletikku.

Mandlid

Mandlite söömine vähendab söögiisu ja tekitab täiskõhutunde, aidates sul loobuda kaloririkastest vahepaladest ja ülesöömisest. Väike peotäis on ideaalne kogus. Umbes 22 mandlit sisaldavad 160 kcal, tervislikku taimset rasva, 3 g kiudaineid, 6 g valku ja E-vitamiini.

Läätsed

180 ml läätsetes on 11 g kiudaineid, 13 g valku. Võrreldes  saia ja pastaga püsib täiskõhutunne palju pikemalt.

Tume šokolaad (70% kakaosisaldusega)

Tekitab rahulolutunde tänu serotoniinile ning kakaost saab ka magneesiumi, mis on looduslik stressiravim.

Kanepiseemned

Kanepiseemnetes leidub palju valku, kiudaineid, lisaks organismile vajalikke aminohappeid ning omega-3 rasvhappeid. Puista neid pudrule, müslisse, smuutisse või salatile.

Sidrun

Lisaks headele maitseomadustele aitab sidrunis sisalduv pektiin eemal hoida näljatunde.

Kreeka jogurt ja kodujuust

Mõlemad valgurohked toidud aitavad tekitada ja hoida täiskõhutunnet ning vältida ebatervislikke snäkke ja ülesöömist.

Munad

Kaks kõvakskeedetud muna sisaldavad 140 kcal 12 g valku ning vajalikke aminohappeid, mida su keha vajab, kuid ei suuda ise toota. Muna vähendab näljatunnet ning aitab sul päeva jooksul seeläbi vähendada kalorite tarbimist.

Lahja veiseliha

Lahjas veiselihas (sisefille, välisfilee) on palju valku ning kasulikke aminohappeid, mis hoiab täiskõhutunnet pikema aja vältel. 120 g lahjat veiseliha sisaldab 200 kcal ja 32 g valku. Ole aga ettevaatlik, sest punases lihas on palju küllastunud rasvu, mis on tervisele kahjulikud. Piirdu ühe sellise lihaportsjoniga nädalas.

Kuum kaerahelbepuder

Kaerahelbed on üks kõige tervislikemaid toite. Uuringud näitavad, et kuum kaerahelbepuder on kasulikum kui näiteks kaerahelbemüsli külma piimaga, sest vähendab paremini näljatunnet. Kaerahelbed hoiavad sind pikalt vormis, enne kui sa tunned vajadust taas kahvli või lusika järgi haarata.

Avokaado

Avokaado taimsetel rasvadel on põletikuvastane toime, pool avokaadot sisaldav 7 g kiudaineid.  Avokaado hoiab samuti pikalt täiskõhutunnet. Avokaado kasvatab rasvlahustuvate toitainete imendumist organismi.

Kinoa

Ehkki kinoa liigitatakse teravilja alla on tegemist siiski spinati- või peedisarnase taime seemnetega. Selles on kaks korda rohkem kiudaineid kui näiteks pruunis riisis, hoides nälga tunduvalt kauem tagasi.

Punane kala

Valgurikas punane kala on suurepärane kõhutäide, sisaldades palju kasulikke aminohappeid ning omega-3 rasvhappeid, ning täites kõhtu pikema aja vältel.

Popkorn

Kas teadsid, et popkorn on samuti täisteraviljast valmistatud? Ühes liitris popkornis on 3 g valku ja 3 g kiudaineid. Kuid popkorni nipp seisneb tema kogukuses. Väga vähese soola ja õliga tehtud popkorn võtab kõhus väga palju ruumi, vähendades kalorite hulka, mida sa muidu sööksid, et kõhtu täis saada.

Linaseemned

Linaseemned kasvatavad täiskõhutunnet,teelusikatäis linaseemneid sisaldab  37 kcal, 2 g polüküllastamata rasvhappeid mis sisaldavad omega-3 ja 2 g kiudaineid. Terved linaseemneid ei suuda organism aga seedida, seega tuleks need eelnevalt jahvatada uhmriga või maitseaineveskis.